Novinka
Kód: CZ1556 | Značka: Pleva

Pleva - Mateří kašička v medu - 250 g sklo

214 Kč / ks 191,07 Kč bez DPH
Skladem (5 ks)
Tento vynikající med obsahuje 3 % čerstvé mateří kašičky, má příjemnou chuť. Lidově označovaný jako včelagra.
Možnosti doručení
Kategorie: Medy s přísadami
Hmotnost: 0.5 kg
EAN: 8594022240350
Země původu: Česko
Výrobce: Pleva s.r.o.
Typ medu: nektarový
Objem: 250 g
Složení: med, mateří kašička
Cena na prodejně: 230,00 Kč

Tento vynikající med obsahuje 3 % čerstvé mateří kašičky, má příjemnou chuť. Lidově označovaný jako včelagra.

Pokrm všech královen
„Věděli jste, že se včelí královna dožívá až 20× vyššího věku než běžná dělnice? Líhnou se přitom úplně stejně. Jediným rozdílem je strava – královna celý život dostává mateří kašičku. Ta dodává včelkám velkou životní sílu a navrch ještě porci vitamínů a minerálů. Jen díky ní vydrží královna náročné životní tempo a dalece přežívá všechny v úlu. Nejčastěji ji najdeme v pleťových krémech, ale podává se také v ampulích nebo v tabletách. Lidově má také přezdívku "včelagra". Do tohoto medu jsme jí přidali 3 %. “


Kvalitní český včelí med
U všech našich medů dbáme na to, aby byly v co nejvyšší kvalitě a v průběhu zpracování nebyly zahřívány na teplotu vyšší než 40 °C. Díky tomu jsou také všechny naše medy vhodné pro RAW stravu. Kromě kvality se u našich medů také soustředíme na to, aby měly český původ. Jedním z důvodů, proč nabízíme český med je, že pro naše tělo je vhodné (zdravější) konzumovat potraviny, které pocházejí z oblasti, ve které žijeme.

Mateří kašička je v pastovaném medu
Pro všechny naše medy s příměsí používáme pastovaný med. Pastování medu je technologický postup mechanického promíchávání, při němž med získává jemnou kašovitou konzistenci. Takto zpracovaný med nekrystalizuje, příjemnou konzistenci si zachovává dlouhodobě a dobře se s ním pracuje - zůstává měkký, snadno se nabírá, je dobře roztíratelný a přitom nestéká.

U medů s příměsí pak používáme pastování také z toho důvodu, že krémová konzistence zamezuje oddělování příměsi od medu a v případě, že k oddělení přece jen dojde (to se týká hlavně kakaových bobů, které mají tendenci vyplouvat vzhůru), pastovaný med jde snadno promíchat.

Med

Med je produktem včel. Med byl historicky prvním a hlavním člověkem používaným sladidlem. Dnes je oblíbený zejména pro své vlastnosti. Kromě kombinace převážně jednoduchých cukrů, obsahuje i hodnotné látky jako minerály, pyl, proteiny, vitamíny a další.

Druh medu

Světlý med květový neboli nektarový je původem z nektaru rozličných květin. Včely pak v úle nektar přetvářejí na med. Obsahuje lehce stravitelné cukry.

Výrobce Pleva

Výrobna včelařské firmy Pleva zahrnuje sortiment nejen medovin, ale i dalších včelích produktů a kosmetiky. Medovina je vyráběna za studena.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

Výrobna včelařské firmy Pleva zahrnuje sortiment nejen medovin, ale i dalších včelích produktů a kosmetiky. Medovina je vyráběna za studena.

Provozovna rodinné firmy Pleva se nachází v lázeňské městečku Potštejn v malebném podhůří Orlických hor. Specializuje se na zpracování léčivých včelích produktů (medu, mateří kašičky, pylu, propolisu a včelího jedu) do kosmetiky a potravinových doplňků. Pro nás je však nejzajímavější výroba medovin, v níž se Plevovi specializují na jednodruhové medoviny.

Chovem včel se zabývají již od roku 1969 a zpracováním včelích produktů od roku 1990. S výrobou medovin započali ale až kolem roku 2003, nejdříve v menším množství. Od počátku chtěli jít cestou šetrnou k medu a také měli cíl nabídnout něco nového, unikátního, co na trhu chybí. Oficiálně začali medovinu nabízet až v roce 2008. První medovina byla bylinná a výrazně hořká, vyráběli též i několik medových likérů s variantou ořechovou i bylinnou. Nakonec se však zaměřili na celkem unikátní avšak nejzajímavější kategorii medovin, kterou tvoří medoviny vyráběné z jednoho druhu medu. V současné nabídce mají medoviny akátové, lipové, slunečnicové a z lesního medu, které jsou opravdovými delikatesy a jsou oblíbené pro svoji výraznou vůni a chuť původního medu. Potštejnská medovina je kvašená z klasického květového medu.

Doba zrání medovin je minimálně 1 rok, avšak některé jim v tancích ladí svoji chuť již 5 let.

My v Muzeu medoviny od Plevů odebíráme i některé druhy medové kosmetiky.