

Pozdní sběr - Suché. „Vítonická Rulanda“.
Hrozny jsme sklízeli při cukernatosti 23°NM, šetrně zpracovali a zakvasili neutrální kvasinkou.
Půlku jsme vykvasili ve velkém sudu a půlku v nerezu.
Víno působí jemným, přesto však plným a osobitým charakterem.
Vůně je výrazná, s dominancí květin přecházejících do citrusů, s velmi jemným dotekem ušlechtilého dřeva.
Chuť je plná, elegantní, s dlouhou dochutí.
4,4g/l zbytkového cukru
6,8g/l kyseliny
14% obj. Alk.
víno
Zajímavá vína nemohou chybět ani v Medovinárně.
Výrobce U tří dubů
Farma U tří dubů je na Znojemsku. Mezi své aktivity zařadili i cider a perry, protože sadů mají dost. Perry je z hrušek Williams a na cidery používají i speciální odrůdy cider jablek z Anglie a Francie. V cideru je znát vinařské řemeslo.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Diskuze
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Farma U tří dubů je na Znojemsku. Mezi své aktivity zařadili i cider a perry, protože sadů mají dost. Perry je z hrušek Williams a na cidery používají i speciální odrůdy cider jablek z Anglie a Francie. V cideru je znát vinařské řemeslo.
U Tří dubů je především farma, která je orientovaná na menší objemy kvalitní produkce širšího sortimentu. Koupíte u nich jak víno, tak ovoce a nyní i cider a perry z vlastních sadů. Jsou ze znojemska. Proto mají ke svému cideru takový vinařský přístup. Moderní technologie a dobré zkušenosti z oboru jim pomáhají dělat svěží, a voňavé cidery nebo perry, které se blíží více vínu než třeba francouzskému cidru.