Kód: CZ9201D | Značka: Vinařství Monika Lamper

Vinařství Monika Lamper - Medovina - 0,1 l 14,5%, sklo

104 Kč / ks 85,95 Kč bez DPH
Na dotaz
Včely jsou naše radost. Medovinu máme rádi. Medovina je med proměněný fermentací na medové víno. Náš med pochází z Vysočiny.
Možnosti doručení
Kategorie: Malá balení
Hmotnost: 0.25 kg
Země původu: Česko
Výrobce: Monika E. Lamper Vincenc
Typ medu: smíšený
Způsob výroby: za studena
Alkohol: 14,5%
Sladkost: sladká
Objem: 0,1 l
Cena/l: 1 040,00 Kč
Složení: med, voda
Cena na prodejně: 115,00 Kč
Položka byla vyprodána…

Včely jsou naše radost. Medovinu máme rádi. Medovina je med proměněný fermentací na medové víno. Náš med pochází z Vysočiny.

Medovina, čili medové víno je zfermentovaný med. Vzniká stejně, jako vniká víno z hroznů, vstupní surovinou je však med a voda. Je možné vyrábět medovinu jak za studena, tak vařenou. Zkoušíme oba postupy, ale nevařená medovina u nás vítězí. Zachovává si všechny důležité minerály a vitamíny obsažené v medu a také je méně energeticky a časově náročná. Do naší medoviny zásadně nepřidáme žádné konzervanty ani dochucovadla, neboť si ceníme čisté chuti a vůně a medu.

Včely jsou naše radost. Medovinu máme rádi. Medovina je med proměněný fermentací na medové víno. Náš med pochází z Vysočiny.

Medovina

Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.

Přírodní medovina

Medovina se vyrábí kvašením pouze z čistého medového roztoku a následným zráním. Typický poměr medu vůči vodě je 1:2. Do medoviny označované jako "přírodní" se nepřidávají další přísady (jako koření, byliny nebo ovoce). Aroma a chuť medoviny odráží charakteristiku použitého medu. Tato kategorie medovin je nejžádanější a sommeliéry nejvíce ceněná.

Druh medu

V medu je zastoupen květový a lesní med, zdrojem tedy byl jak nektar z květů, tak snůška z medovice.

Proces výroby

Tato medovina byla vyrobena za studena. To znamená, že při její výrobě nedošlo k ohřátí medu nad teplotu 40-45°C, což je běžná teplota v přírodě, vůči které je med odolný. Při vyšších teplotách může dojít k poškození a znehodnocení některých drahocenných složek medu. Medoviny vyráběné studenou cestou jsou tou nejlepší volbou.

Výrobce Vinařství Monika Lamper

Medařství Nová Říše. Lokální malovýrobce medoviny prvotřídní kvality a velmi dobrým hodnocením zákazníků.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Lokální malovýrobce medoviny prvotřídní kvality a velmi dobrým hodnocením zákazníků. Opravdová řemeslná ruční výroba v malém množství.