Kód: CZ2422C | Značka: Včelařství Smolík

Včelařství Smolík - Medovina jablečná - 0,2 l 16%, sklo

164 Kč / ks 135,54 Kč bez DPH
Skladem (9 ks)
Polosladká jablečná medovina je vyrobena řízeným kvašením za studena, bez ohřevu. Nesířená. Výrazná, ale příjemně nahořklá chuť jablíček v podkresu medových tónů.
Možnosti doručení
Kategorie: Malá balení
Hmotnost: 0.4 kg
Země původu: Česko
Výrobce: Jiří Smolík
Způsob výroby: za studena
Příchuť: jablečná
Alkohol: 16%
Sladkost: polosladká
Objem: 0,2 l
Cena/l: 820,00 Kč
Složení: 100% jablečný mošt, med
Cena na prodejně: 180,00 Kč

Polosladká jablečná medovina je vyrobena řízeným kvašením za studena, bez ohřevu. Nesířená. Výrazná, ale příjemně nahořklá chuť jablíček v podkresu medových tónů.

Medovina

Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.

Melomela - cyser

Cyser je ovocná kvašená medovina (Melomela), v níž se místo vody použije jablečný mošt anebo cider.

Proces výroby

Tato medovina byla vyrobena za studena. To znamená, že při její výrobě nedošlo k ohřátí medu nad teplotu 40-45°C, což je běžná teplota v přírodě, vůči které je med odolný. Při vyšších teplotách může dojít k poškození a znehodnocení některých drahocenných složek medu. Medoviny vyráběné studenou cestou jsou tou nejlepší volbou.

Výrobce Včelařství Smolík

Výroba vysoce prokvašených medovin, převážně melomel, výrazné chuti

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

Výroba vysoce prokvašených medovin, převážně melomel, výrazné chuti

Medoviny od Jiřího Smolíka jsou celkem výjimečné v porovnání s produkcí ostatních výrobců. Pan Smolík se zaměřuje vysokoalkoholické medoviny a melomely. V případě ovocných medovin, med neředí vodou, ale doplňuje jen čistou ovocnou šťávou. Metodou řízeného kvašení za nízkých teplot je pak schopen vyrobit medoviny s obsahem alkoholu výrazně přes 15%. I tak jsou stále celkem sladké, díky velkému množství cukrů v původním roztoku. Množství alkoholu tedy odpovídá polským vysokoprocentním medovinám, avšak alkohol je výhradně kvasného původu z medu. Medoviny nesíří, nedolihovává ani nedoslazuje.

Výrobní společnost : Jiří Smolík

POTVRĎTE PROSÍM, ŽE VÁM JIŽ BYLO 18 LET.

VSTUPUJETE DO SEKCE, KDE PLATÍ NAŘÍZENÍ STÁTU

ZÁKAZ PRODEJE ALKOHOLICKÝCH NÁPOJŮ OSOBÁM MLADŠÍM 18 LET