Evžen Báchor

Včelařství pod Kunětickou horou je typické svým důsledně šetrným přístupem ke zpracování medu při výrobě medoviny.

Pan Báchor již v mládí v 10 letech choval čmeláky. Až v roce 1968 začal včelařit v Krkonoších, Peci pod Sněžkou. Nyní má přes 100 včelstev.

Samotnou výrobu medoviny spustil teprve v roce 2000. Důsledně sleduje šetrné metody při zpracovávání medu a medovinu tedy vyrábí za studena. Jedině tak lze zachovat v medovině veškeré zdravé látky obsažené v medu. Na mnohých studiích v tom směru spolupracuje i s univerzitou.

Ke kvašení využívá kvasné kultury vinařských kvasinek z Francie, pro každý druh medu navíc využívá odlišené kultury. Medovinu nechává kvasit v zimě, při cca 16°C. Medovinu zásadně nefiltruje, ale nechává sedimentovat a opakovaně (třeba i 6x) přetahuje do čisté nádoby. Filtrace totiž zachytí pylová zrna a sníží nutriční hodnotu medoviny.

Medoviny pana Báchora se vyznačují výraznou medovou chutí a vůní a také tím, že jsou prokvašené na vysoké % alkoholu, až 15%.

Pro svoji medovinu získal ocenění až ve Slovinsku, které považuje za kolébku nejdokonalejší výroby medoviny.

Žádné produkty značky Evžen Báchor nebyly nalezeny...

POTVRĎTE PROSÍM, ŽE VÁM JIŽ BYLO 18 LET.

VSTUPUJETE DO SEKCE, KDE PLATÍ NAŘÍZENÍ STÁTU

ZÁKAZ PRODEJE ALKOHOLICKÝCH NÁPOJŮ OSOBÁM MLADŠÍM 18 LET