Tekovská medovina
Rodinná včelařská firma sídlí v Topolčiankách poblíž významného středověkého hradu Tekov. Kromě základních druhů medoviny vyrábějí i oblíbenou barrique medovinu dozrávanou v dubových sudech
Je to záliba ve včelaření a výrobě medoviny, díky které se rodinná tradice roky zachovává a rozvíjí. Osudovým spojením dvou starých včelařských rodin začala tradice výroby Tekovské medoviny. Staré tradiční postupy jsou vylepšené novou recepturou a používáním moderních technologií.
Tekovská medovina se vyrábí z akátového a květového medu, který pochází z produkce vlastních včelstev a od dlouhodobě prověřených včelařů z pomezí Pohronského Inovce a Tribečského pohoří. Tento vzácný, zdraví prospěšný přírodní produkt zanechává v medovině nezaměnitelnou chuť a vůni, která Vás myslí přenese na rodné louky, lesy, do klína přírody, tedy tam, kde se rodí.
Neméně důležitou složkou nacházející se v medovině je i voda. Tu poskytuje podzemní přírodní pramen, který se nachází v blízkosti provozu, v lese na úpatí Tribečského pohoří.
Vedle kvalitního medu a vody, i kvasinkám vděčíme za velký příspěvek do harmonie medoviny. Základ složitého procesu výroby medoviny spočívá v prokvašení včelího medu a vody za přítomnosti ušlechtilých kvasinek kmene Saccharomyces cerevisiae, které prošly výběrem zhruba z dvaceti druhů. Výjimečnost fermentace spočívá v nízké teplotě okolo 12°C, při které se lépe uchovají chuťové a vonné vlastnosti. Hladivé tóny medu v medovině jsou dosaženy dlouhodobým zráním po dobu minimálně jednoho roku.

Aktuální varianta Tekovské medoviny je vyráběna již bez přidání koření a bylinek a zachovává si výrazně přírodní charakter.

Delikátní bariková medovina z pomezí slovenského Pohronského Inovce a Tribeče. Tekovská medovina je vyráběna s vysokým podílem akátového medu.

Dárkové balení slovenského akátového medu s tekovskou kořeněno-bylinnou medovinou.


Aktuální varianta Tekovské medoviny je vyráběna již bez přidání koření a bylinek a zachovává si výrazně přírodní charakter.

Delikátní bariková medovina z pomezí slovenského Pohronského Inovce a Tribeče. Tekovská medovina je vyráběna s vysokým podílem akátového medu.
Stránka 1 z 1 - 10 položek celkem