Medovinařství bylo Oddem Castmarem založeno v roce 2008 s jasnou vizí a sepsaným manifestem, který Mjødgård odlišoval od ostatních tehdejších, jak sami říkají, "míchačů medoviny". V roce 2018 Mjødgård změnil majitele a přestěhoval se do Stevns a následně Dalby, kde sídlí dodnes v několika krásných historických budovách, které dřívě sloužily pro výrobu třešňového likéru, který byl v té době nejprodávanějším produktem. Nyní zde vyrábějí gurmánskou medovinu jako součást Nové severské kuchyně.
- Mjødgård by měl vyrábět poctivou medovinu z lokálních medů, lokálních surovin, bylin, jít řemeslnou výrobou, jejímž výsledkem bude čiště fermentovaný produkt. Kvašení a zrání se mělo nechat dochat dostatek času.
- Medoviny Mjødgård by měly být jemnou čistou chuť, kterou ji dává použitý med, případně tradiční přísady.
- Výroba medovin Mjødgård by měla být udržitelná, z lokálních surovin, šetrná k medu.
Ochutnáte všech 10 druhů medovin: 4 základní, 3 královské, jednu limitovku a 2 bonusy. Kromě trnkové Sven jsou všechny ostatní medoviny polosladké až sladké a s obsahem alkoholu 12-14%.
Degustace bude opravdu chuťovým zážitkem a dozvíte se spoustu zajímavostí o ochutnávaných vzorcích a výrobcích.
Začínáme v 19:00 a degustace potrvá přibližně 2 hodiny. V ceně je drobné občerstvení v podobě sýrových talířů s pečivem.
Cena 495,- Kč při platbě předem, na místě pouze v případě volných míst 595,-. Nutná platba předem, omezená kapacita.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.