Oceněná
Kód: PL0624R | Značka: Pasieka Jaros

Pasieka Jaros - Jabłkowy - Miód pitny Dwójniak v keramice - 0,75 l 16,2%, keramika

559 Kč / ks 461,98 Kč bez DPH
Skladem (5 ks)
Jabłkowy je polská medovina kategorie Dwójniak a současně melomela, což znamená, že základem před prokvašením je 50% konkrétně různodruhového květového medu a 30% obsahu vody je nahrazeno čerstvým jablečným moštem.
Možnosti doručení
Kategorie: Dezertní medoviny
Hmotnost: 1.25 kg
Země původu: Polsko
Výrobce: PASIEKA JAROS Sp. z o.o.
Způsob výroby: za studena
Příchuť: jablečná
Alkohol: 16,2%
Sladkost: sladká
Objem: 0,75 l
Cena/l: 745,33 Kč
Vhodné jako dárek: pro kolegu či obchodního partnera
Originální název: Miód pitny Dwójniak - Jabłkowy
Složení: med, voda, jablečný mošt, líh
Cena na prodejně: 585,00 Kč
Precizně vybraný sortiment
Pečlivý výběr sortimentu
Při výběru dodavatelů je pro nás kvalita na 1. místě! Pak samozřejmě ochutnáváme.
Netajíme složení produktů
Netajíme složení produktů
Většina prodejců záměrně neuvádí složení medovin. U poctivých medovin není co tajit.

Jabłkowy je polská medovina kategorie Dwójniak a současně melomela, což znamená, že základem před prokvašením je 50% konkrétně různodruhového květového medu a 30% obsahu vody je nahrazeno čerstvým jablečným moštem.

Znamenitě vyvážená harmonie jablka a medu potěší i ty nejnáročnější zákazníky.

Medoviny kategorie Dwójniak a Połtorak se nechává vyzrávat 3-5 let.

Dezertní medovina

Dezertní medovina je vyrobená s přídavkem cukru nebo lihu v kombinaci s umělými aromaty či barvivy. V Medovinárně tuto kategorii medovin běžně neprodáváme. Výjimku tvoří polské medoviny, kde je u některých druhů přídavek lihu povinný ze zákona.

Melomela

Melomela je ovocná medovina, při jejíž výrobě se místo vody (nebo části objemu vody) použije ovocná šťáva. V našich končinách je nejčastější použití višňové nebo černorybízové šťávy. Při kombinaci s jablečným moštem se pak nápoj nazývá jako cyser.

Proces výroby

Tato medovina byla vyrobena za studena. To znamená, že při její výrobě nedošlo k ohřátí medu nad teplotu 40-45°C, což je běžná teplota v přírodě, vůči které je med odolný. Při vyšších teplotách může dojít k poškození a znehodnocení některých drahocenných složek medu. Medoviny vyráběné studenou cestou jsou tou nejlepší volbou.

Ocenění v soutěžích



  • zlatá medaile na 12. ročníku soutěže o víno a pití v Polsku v polském městě Ciechocinek v roce 2003, kterou pořádala Polská rada pro vinařství a medovinařství;


  • Zlatá medaile na Mezinárodním festivalu v Boulderu v USA v roce 2007;


  • Stříbrná medaile na Mezinárodní soutěži medovin "Mazer Cup" v Boulderu, USA 2009.

Jsme oficiálními dovozci medoviny a cideru do České republiky. V případě nákupu na firmu vás tedy ušetříme všech administrativních procesů spojených se spotřební daní.

Výrobce Pasieka Jaros

Rodinná výroba tradiční polské medoviny započatá v roce 1991. Rodinná výroba keramiky

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Rodinná výroba tradiční polské medoviny započatá v roce 1991. Rodinná výroba keramiky

Firma Pasieka Jaros byla založena roku 1978. Vyšla z rodinné tradice zabývající se chovem včel a zpracováním včelích produktů.

Od roku 1991 začali s výrobou medoviny, jejíž technologie je moderní, avšak postavená na základě starých polských tradic a receptur.

Medoviny jsou vyráběny klasickými metodami, bez konzervantů, dolihování, doslazování, umělých barviv a příchutí. Surovinou pro jejich výrobu je med, voda, bylinky nebo ovocné šťávy. Vynikající chuti dosahují během několika let stárnutí.

Již několik let se úspěšně účastní i mezinárodní soutěže Mazer Cup Boulder v Coloradu.

V nabídce medoviny jsou trójniaky, dwójniaky a półtoraky. Mnohé z nich jsou plněny do originálních vlastně vyráběných keramických nádob.