

Okouzlující sladká šumivá slovinská medovina vyráběná druhotným kvašením v lahvi z dlouhodobě vyzrálé medoviny kvašené ze smíšených medů.
Ročník 2014. Rok, kdy započala výroba této medoviny.
Medovina
Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.
Šumivá medovina
Medovina označovaná jako "medovinové šampaňské" je vyráběná klasickou metodou druhotného kvašení v lahvi. Základem je prvotřídní medovina. Tento náročný výrobní proces může trvat 3-10 let. Výroba této speciality je soustředěna zatím jen ve Slovinsku.
Druh medu
V medu je zastoupen květový a lesní med, zdrojem tedy byl jak nektar z květů, tak snůška z medovice.
Proces výroby
Tato medovina byla vyrobena za studena. To znamená, že při její výrobě nedošlo k ohřátí medu nad teplotu 40-45°C, což je běžná teplota v přírodě, vůči které je med odolný. Při vyšších teplotách může dojít k poškození a znehodnocení některých drahocenných složek medu. Medoviny vyráběné studenou cestou jsou tou nejlepší volbou.
Výhodnější prodej po kartonech i pro koncové zákazníky
Tuto položku můžete zakoupit po celých kartonech. Přejděte na sekci Prodej po kartonech, kde najdete kompletní aktuální nabídku.
Jsme oficiálními dovozci medoviny a cideru do České republiky. V případě nákupu na firmu vás tedy ušetříme všech administrativních procesů spojených se spotřební daní.
Výrobce Čebelarstvo Oder
Rodinné včelařství nacházející se poblíž Mariboru s tradicí 3 generací. Výroba medoviny a šumivé medoviny.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Diskuze
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Rodinné včelařství nacházející se poblíž Mariboru s tradicí 3 generací. Výroba medoviny a šumivé medoviny.
Včelařství Oder se poslední roky orientuje výhradně již jen na výrobu klasických a šumivých medovin.
S výrobou medoviny začínali v 90. 20. století, ale komerčně teprve až po roce 2000. V roce 2005 začali experimentovat (a to doslova) s výrobou šumivé medoviny a to klasickou metodou druhotného kvašení v lahvi.
Výroba šumivé medoviny je náročný proces, který vyžaduje 5-10 let.
Franc Oder má nejširší nabídku "medovinových šampaňských" ve Slovinsku a můžete vybírat ze 4 druhů:
Carnica - suchá z květového medu
Nectar - polosladká z květového medu
Mana - polosladká z lesního medu
Anna - nejsladší ze smíšených medů
První výroba šumivé medoviny ve Slovinsku byla zahájen v roce 2005. Šumivá medovina se vyrábí tradiční metodou výroby šampaňského vyplývající ze sekundárního alkoholového kvašení medoviny a zrání v uzavřené láhvi.
Výrobní společnost : | Franc Oder |
---|