Okouzlující sladká šumivá slovinská medovina vyráběná druhotným kvašením v lahvi z dlouhodobě vyzrálé medoviny kvašené ze smíšených medů.
Ročník 2014. Rok, kdy započala výroba této medoviny.
Šumivá medovina
Šumivá medovina je prémiový alkoholický nápoj vyrobený sekundárním kvašením v lahvi, jehož základem je prvotřídní medovina. Jedná se tzv. medovinové šampaňské. Šumivé medoviny se aktuálně vyrábějí převážně ve Slovinsku.
Šumivá medovina
Medovina označovaná jako "medovinové šampaňské" je vyráběná klasickou metodou druhotného kvašení v lahvi. Základem je prvotřídní medovina. Tento náročný výrobní proces může trvat 3-10 let. Výroba této speciality je soustředěna zatím jen ve Slovinsku.
Druh medu
V medu je zastoupen květový a lesní med, zdrojem tedy byl jak nektar z květů, tak snůška z medovice.
Proces výroby
Tato medovina byla vyrobena za studena. To znamená, že při její výrobě nedošlo k ohřátí medu nad teplotu 40-45°C, což je běžná teplota v přírodě, vůči které je med odolný. Při vyšších teplotách může dojít k poškození a znehodnocení některých drahocenných složek medu. Medoviny vyráběné studenou cestou jsou tou nejlepší volbou.
Výhodnější prodej po kartonech i pro koncové zákazníky
Tuto položku můžete zakoupit po celých kartonech. Přejděte na sekci Prodej po kartonech, kde najdete kompletní aktuální nabídku.
Jsme oficiálními dovozci medoviny a cideru do České republiky. V případě nákupu na firmu vás tedy ušetříme všech administrativních procesů spojených se spotřební daní.
Výrobce Čebelarstvo Oder
Rodinné včelařství nacházející se poblíž Mariboru s tradicí 3 generací. Výroba medoviny a šumivé medoviny.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Rodinné včelařství nacházející se poblíž Mariboru s tradicí 3 generací. Výroba medoviny a šumivé medoviny.
Včelařství Oder se poslední roky orientuje výhradně již jen na výrobu klasických a šumivých medovin.
S výrobou medoviny začínali v 90. 20. století, ale komerčně teprve až po roce 2000. V roce 2005 začali experimentovat (a to doslova) s výrobou šumivé medoviny a to klasickou metodou druhotného kvašení v lahvi.
Výroba šumivé medoviny je náročný proces, který vyžaduje 5-10 let.
Franc Oder má nejširší nabídku "medovinových šampaňských" ve Slovinsku a můžete vybírat ze 4 druhů:
- Carnica - suchá z květového medu
- Nectar - polosladká z květového medu
- Mana - polosladká z lesního medu
- Anna - nejsladší ze smíšených medů