Limitovaná edice
Kód: IE0131A | Značka: Kinsale Mead

Kinsale Mead - Atlantic Dry Mead - Sauternes Barrel Aged - 0,7 l 12%, sklo

949 Kč / ks 784,30 Kč bez DPH
Na dotaz
Nádherná 3letá tradiční medovina fermentovaná z medu z pomerančových květů, která zrála posledních 12 měsíců v dubovém vinném sudu z francouzského dubu, aby jí dodala zajímavou strukturu a hloubku. Květinové a mandlové aroma a jasný suchý závěr.
Možnosti doručení
Kategorie: Archívní medoviny
Hmotnost: 1.3 kg
Země původu: Irsko
Výrobce: Kinsale Mead Co.
Typ medu: nektarový
Druh medu: pomerančový
Alkohol: 12%
Sladkost: polosuchá
Objem: 0,7 l
Cena/l: 1 355,71 Kč
Vhodné jako dárek: pro znalce, pro kolegu či obchodního partnera
Složení: voda, pomerančový med
Konzervanty: siřičitany
Pořadí novinky: M0640
Cena na prodejně: 995,00 Kč
Položka byla vyprodána…
Precizně vybraný sortiment
Pečlivý výběr sortimentu
Při výběru dodavatelů je pro nás kvalita na 1. místě! Pak samozřejmě ochutnáváme.
Netajíme složení produktů
Netajíme složení produktů
Většina prodejců záměrně neuvádí složení medovin. U poctivých medovin není co tajit.

Nádherná 3letá tradiční medovina fermentovaná z medu z pomerančových květů, která zrála posledních 12 měsíců v dubovém vinném sudu z francouzského dubu, aby jí dodala zajímavou strukturu a hloubku. Květinové a mandlové aroma a jasný suchý závěr.

Medovina prosakuje zuhelnatělým sudem do francouzského dubu a vrací vanilku a karamel, stejně jako chutě Sauternes, které tam byly předtím.
Podávejte lehce vychlazené.

Atlantic Dry Mead – Sauternes Barrel Ageed je jedinečná jemná medovina s přetrvávajícími mandlemi a osvěžujícími citrusovými tóny. Lákavé s jasným, čistým závěrem a nádhernou rovnováhou sladkosti a kyselosti. Vychutnejte si tuto lahodnou medovinu lehce vychlazenou.

Počáteční příval medu, velmi osvěžující, následovaný jemným marcipánem a květinami, jako je zimolez a bílé květy akácie. Přetrvává krásný jemný vanilkový a dubový závěr. Jako léto na pobřeží Středozemního moře.

Naše krásná etiketa byla inspirována příběhem „Divokých hus“ Irů, kteří emigrovali ve vlnách z Irska na kontinent na konci jakobitských válek a usadili se ve Francii, aby zde začali obchodovat a vyrábět víno. Dnes v Bordeaux najdete jména těchto odolných irských emigrantů na ulicích a vinicích regionu – Lynch, Barton, Boyd, Phelan – spolu s dalšími obchodními spojeními s vinařskými přístavy Irska.

Kinsale byl v 18. století prosperujícím vinným přístavem, dovážejícím sudy z Francie, Španělska, Portugalska. Přístav a sklady byly plné těch nejlepších vín, portských a sherry. V jistém smyslu dokončujeme kruh a přinášíme ty vzácné sudy zpět do Irska.

Sdílejte láhev s přáteli a rodinou. Je to medovina, ke které se budete chtít znovu a znovu vracet.

Všechny lahve ručně očíslovány a podepsány. Přirozeně bez lepku.

Medovina

Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.

Přírodní medovina

Medovina se vyrábí kvašením pouze z čistého medového roztoku a následným zráním. Typický poměr medu vůči vodě je 1:2. Do medoviny označované jako "přírodní" se nepřidávají další přísady (jako koření, byliny nebo ovoce). Aroma a chuť medoviny odráží charakteristiku použitého medu. Tato kategorie medovin je nejžádanější a sommeliéry nejvíce ceněná.

Druh medu

Světlý med květový neboli nektarový je původem z nektaru rozličných květin. Včely pak v úle nektar přetvářejí na med. Obsahuje lehce stravitelné cukry.

Pomerančový med a medovina

Jsme oficiálními dovozci medoviny a cideru do České republiky. V případě nákupu na firmu vás tedy ušetříme všech administrativních procesů spojených se spotřební daní.

Výrobce Kinsale Mead

Řemeslná výroba medovin z irského hrabství Cork

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Řemeslná výroba medovin z irského hrabství Cork. Medovina Kinsale Mead se vyrábí ve West Corku, v rodinném medovinařství v Barrack Lane v Kinsale (poblíž místa bitvy o Kinsale v roce 1601). Každá šarže je pečlivě míchána, fermentována a dozrávána s péčí a vášní a důrazem na kvalitu a udržitelnost. V této autentické medovině se jako tradičně používá čistý med, místní voda, kvasnice a také nejrůznější ovoce.

Společnost Kinsale Mead Co byla založena Kate a Denisem Dempseyovými v roce 2016, abych znovu oživili staré umění výroby medoviny a vytvořili světovou řadu lehkých a osvěžujících nápojů. Používají ty nejlepší přírodní ingredience a vyrábějí své medoviny suché a vinné s péčí a vášní.

V roce 2016 se rozhodli, že zahájí cestu k otevření vlastního podniku a obnoví tradici výroby medoviny v Irsku po 200 letech.

Hodně pátrali, zkoušeli spoustu medovin z Evropy a Ameriky a přečetli spoustu knih, moderních i historických. Založili doma spoustu malých dávek a zkoušeli různé medy, různé kvasnice a různé kombinace ovoce, koření a bylinek. Recepty stále vylepšovali. Bylo pro ně také hodně důležité, jak se medovina snoubí s jídlem.

Medoviny za několik málo let získaly úžasnou řadu ocenění, včetně zlata na The International Mazer Cup, což je něco jako olympiáda v medovině. Byli nadšeni také irskými oceněními, zlatým a stříbrným na Blas na hEireann, zlatým z ocenění Free From Food Awards, protože medovina je přirozeně bezlepková. Poté vyhráli prestižní, 2hvězdičkovou (Outstanding) Great Taste Award, britskou soutěž s doslova tisíci přihlášek na velmi vysoké úrovni, a také zlato a stříbro na European Mead Madness Cup. Nakonec byli oceněni i Nápojem roku od Irish Food Writers’ Guild. V rodinném medovinařství prostě vyrábí medoviny světové třídy.

Kinsale (Cionn tSáile, což znamená „Hlava přílivu“) je krásné historické přímořské město ve West Corku, které se nachází v bezpečném kotvišti, kde se řeka Bandon vlévá do Atlantského oceánu. Dnes je známá svou historickou ulicí, pestrobarevnými budovami, mnoha báječnými kavárnami, gastrohospodami a restauracemi, knihkupectvími, jachtingem, rybařením a světovým golfem.