Šumivá medovina je vyráběna podle slavného francouzského postupu kvašením v lahvi. Originální medovina je vykvašená z kaštanového medu.
Šumivá medovina je vyvrcholením znalostí včelaře, který se zabývá výrobou medoviny.
Šumivá medovina představuje vrchol znalostí včelařů, kteří se zabývají výrobou medových nápojů. Šumivá medovina se vyrábí podle slavného francouzského procesu vařením v lahvích. Dnes se tomuto postupu říká klasická metoda nebo také tradiční metoda.
Celý proces výroby trvá minimálně 2 roky a postupem času .šumivá vína nabývají na kvalitě.. Obsahuje přes 9,5 obj. % alkoholu a tlak přes 3,0 bar a cukr bývá od 30 - 55 g/l. Šumivý med může být suchý, polosuchý, polosladký a sladký. Vychutnáváme ho vychlazený na 6-8°C. V ústech má sekt svěžest a lehkost. Medové aroma, osvěžující chuť a hravé perlení drobných bublinek dělají z perlivé medoviny jeden z top nápojů. Na sklenici šumivého medu potřebujeme asi 40 g medu a včely musí navštívit asi milion květů, aby získaly 40 medu. K výrobě perlivé medoviny je nutné použít ten nejkvalitnější med. Podle našich informací slovinští včelaři jako první na světě vyrobili perlivou medovinu, na kterou můžeme být právem hrdí.
Šumivá medovina
Šumivá medovina je prémiový alkoholický nápoj vyrobený sekundárním kvašením v lahvi, jehož základem je prvotřídní medovina. Jedná se tzv. medovinové šampaňské. Šumivé medoviny se aktuálně vyrábějí převážně ve Slovinsku.
Šumivá medovina
Medovina označovaná jako "medovinové šampaňské" je vyráběná klasickou metodou druhotného kvašení v lahvi. Základem je prvotřídní medovina. Tento náročný výrobní proces může trvat 3-10 let. Výroba této speciality je soustředěna zatím jen ve Slovinsku.
Druh medu
Kaštanový med patří mezi nejzdravější medy s vysokým obsahem minerálních látek, antioxidačních a antibakteriálních složek.
Proces výroby
Tato medovina byla vyrobena za studena. To znamená, že při její výrobě nedošlo k ohřátí medu nad teplotu 40-45°C, což je běžná teplota v přírodě, vůči které je med odolný. Při vyšších teplotách může dojít k poškození a znehodnocení některých drahocenných složek medu. Medoviny vyráběné studenou cestou jsou tou nejlepší volbou.
Složení setu:
- 6x Šumivá medovina - kaštanová - sladká 0,75 l (Marko Cesar s.p.)
Šumivá medovina je vyráběna podle slavného francouzského postupu kvašením v lahvi. Originální medovina je vykvašená z kaštanového medu.
Fotografie setu může být ilustrativní. Vždy platí, co je uvedeno v popisu produktu. Občas musíme z důvodu nedostupnosti některých položek upravovat skladbu setů a ne vždy je stihneme hned přefotit.
Ocenění v soutěžích
Zlata medalja 2006,07,08,09,10,2011
Mednarodno ocenjevanje/zlata medalja 2010
Jsme oficiálními dovozci medoviny a cideru do České republiky. V případě nákupu na firmu vás tedy ušetříme všech administrativních procesů spojených se spotřební daní.
Výrobce Cesar
Marko Cesar od roku 2003 obdržel řadu ocenění a vyznamenání, které prokazují nejvyšší kvalitu výroby medoviny
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Marko Cesar od roku 2003 obdržel řadu ocenění a vyznamenání, které prokazují nejvyšší kvalitu výroby medoviny
Mistr medu a medových nápojů
Marko Cesar získal za 11 let včelaření řadu ocenění a uznání, která jsou důkazem nejvyšší kvality produkce a odměnou za úsilí, které do své práce vkládá:
šumivá medovina:
Zlatá medaile 2006, 07, 08, 09, 10, 2011
Mezinárodní porota / Zlatá medaile 2010
medica (medové víno)
Šampion: 2011, Zlatá medaile 2001,02,03,04,05,06,07,08,09,10
Mezinárodní porota / Zlatá medaile 2010
diplom a zlatá cena za kaštanový med na International Honey Assessment (2003)
uznání a stříbrnou medaili za kaštanový med na krajském hodnocení medu (2003)
uznání a stříbrnou medaili za květový med na krajském hodnocení medu (2003)
uznání a zlatou medaili za květový med na krajském hodnocení medu (2007)
uznání a zlatou medaili za kaštanový med na krajském hodnocení medu (2007, 2009)
uznání a zlatou medaili za akátový med na krajském hodnocení medu (2009)
diplom a bronzové ocenění lesního medu na International Honey Assessment (2004)
ŠAMPION všech mediků v celoslovinském hodnocení medových nápojů (2004, 2011)
Zlatá medaile pro Medica na mezinárodním hodnocení medových nápojů (2006, 2007, 2010)
Zlatá medaile za perlivou mediku na mezinárodním hodnocení medových nápojů (2010, 2011)
uznání a zlatou medaili za perlivou medovinu (medový sekt) na celoslovinském hodnocení medových nápojů (2006-2010)
uznání a stříbrná medaile za perlivou medovinu (medové sekt) na celoslovinském hodnocení medových nápojů (2007)
Stříbrná medaile Medica na mezinárodním hodnocení medových nápojů (2010)
uznání a zlatou medaili za medovinu na celoslovinském hodnocení medových nápojů (2003-2011, v roce 2006 získal dvě ocenění a dvě zlaté medaile)
uznání a stříbrná medaile za medový likér na celoslovinském hodnocení medových nápojů (2008).