Kód: CZ8103A | Značka: Vorlíčkovo včelařství

Vorlíčkovo včelařství - Medovina tmavá (z lesního medu) - 0,75 l 13%

245 Kč / ks 202,48 Kč bez DPH
Na dotaz
Medovina velmi jemně kořenité chuti kvašená za studena z medovicových medů z Vysočiny.
Možnosti doručení
Kategorie: Jednodruhové medoviny
Hmotnost: 1.25 kg
Země původu: Česko
Výrobce: Tomáš Vorlíček
Typ medu: medovicový
Druh medu: lesní
Způsob výroby: za studena
Alkohol: 13%
Sladkost: polosladká
Objem: 0,75 l
Cena/l: 326,67 Kč
Originální název: Medovina - z lesního medu
Složení: voda, lesní med
Konzervanty: oxid siřičitý
Pořadí novinky: M0376
Cena na prodejně: 260,00 Kč
Položka byla vyprodána…
Precizně vybraný sortiment
Pečlivý výběr sortimentu
Při výběru dodavatelů je pro nás kvalita na 1. místě! Pak samozřejmě ochutnáváme.
Netajíme složení produktů
Netajíme složení produktů
Většina prodejců záměrně neuvádí složení medovin. U poctivých medovin není co tajit.

Medovina velmi jemně kořenité chuti kvašená za studena z medovicových medů z Vysočiny.

Medovina z tmavého lesního medu a vody, opět bez dalších zbytečných "ingrediencí". Slámově žlutá barva, vynikající chuť po lesním medu s vůní pryskyřice.

Medovina

Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.

Přírodní medovina

Medovina se vyrábí kvašením pouze z čistého medového roztoku a následným zráním. Typický poměr medu vůči vodě je 1:2. Do medoviny označované jako "přírodní" se nepřidávají další přísady (jako koření, byliny nebo ovoce). Aroma a chuť medoviny odráží charakteristiku použitého medu. Tato kategorie medovin je nejžádanější a sommeliéry nejvíce ceněná.

Druh medu

Medovicový med, někdy označovaný jako lesní nebo tmavý, včely produkují z medovice na stromech a rostlinách. Medovicové medy jsou drsnější, zemitější povahy a doporučujeme je pro opravdové fajnšmekry na medovinu.

Medoviny z lesního medu

Proces výroby

Tato medovina byla vyrobena za studena. To znamená, že při její výrobě nedošlo k ohřátí medu nad teplotu 40-45°C, což je běžná teplota v přírodě, vůči které je med odolný. Při vyšších teplotách může dojít k poškození a znehodnocení některých drahocenných složek medu. Medoviny vyráběné studenou cestou jsou tou nejlepší volbou.

Výrobce Vorlíčkovo včelařství

Rodinná farma na Třebíčsku zabývající se chovem včel, získáváním včelích produktů a jejich šetrným zpracováním a výrobou přírodní medoviny osvědčenými vinařskými technologiemi

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Rodinná farma na Třebíčsku zabývající se chovem včel, získáváním včelích produktů a jejich šetrným zpracováním a výrobou přírodní medoviny osvědčenými vinařskými technologiemi.

Medovina je vyráběna studenou cestou, stejně jako se vyrábí víno. Pokud se zvolí tento běžný postup, není potřeba tepelné úpravy nebo vaření medu. Problematické bílkoviny se odstraňují vysrážením po použití bentonitu.
Tomáš Vorlíček vyrábí medovinu výhradně z medu vlastních včelstev, tudíž často nejsou k dispozici všechny vzhledem k tomu, že obhospodařuje omezené množství včelstev a med od jiných včelařů nevykupuje.

Všechny medoviny z Vorlíčkova včelařství jsou v Medovinárně velmi oblíbené a doslova nám tu někdy mizí před očima.

Ocenění:
1. místo ovocná medovina roku 2018
Na jediné soutěži medovin u nás, která se konala v Brně při veletrhu Agrotech, získali v kategorii ovocných medovin 1. místo.

Stříbro v San Franciscu
Na mezinárodní výstavě v San Franciscu v kategorii medovin získali stříbrnou medaili za ovocnou medovinu Clara.