Limitovaná edice
Kód: CZ1517 | Značka: Pleva

Pleva - Medovina jedinečná - meruňková - 0,5 l 13,8%, sklo

324 Kč / ks 267,77 Kč bez DPH
Skladem (5 ks)
Medovina čerstvě vykvašená studenou cestou s jemně sladkou ovocnou chutí a nádhernou medovo-oranžovou barvou zralých moravských meruněk. Jako stvořená pro vánoční relax a rozjímání. Limitovaná edice - pouze 100 lahví
Možnosti doručení
Kategorie: Ovocné medoviny - Melomely
Hmotnost: 1 kg
Země původu: Česko
Výrobce: Pleva s.r.o.
Typ medu: nektarový
Způsob výroby: za studena
Příchuť: meruňková
Alkohol: 13,8%
Sladkost: polosladká
Objem: 0,5 l
Cena/l: 648,00 Kč
Vhodné jako dárek: na popíjení s přáteli, pro přítele nebo manžela, pro přítelkyni nebo manželku, na návštěvu známých
Složení: voda, med, meruňky
Pořadí novinky: M0600
Cena na prodejně: 340,00 Kč
Precizně vybraný sortiment
Pečlivý výběr sortimentu
Při výběru dodavatelů je pro nás kvalita na 1. místě! Pak samozřejmě ochutnáváme.
Netajíme složení produktů
Netajíme složení produktů
Většina prodejců záměrně neuvádí složení medovin. U poctivých medovin není co tajit.

Medovina čerstvě vykvašená studenou cestou s jemně sladkou ovocnou chutí a nádhernou medovo-oranžovou barvou zralých moravských meruněk. Jako stvořená pro vánoční relax a rozjímání. Limitovaná edice - pouze 100 lahví.

Peckově meruňková medovina
„Zralé a pevné meruňky z jižní Moravy jsem i s peckami naložil do medu v lednu loňského roku. O měsíc později jste mohli ochutnat medovinu v její divoké, ještě nevyzrálé podobě. A že chutnala! Nyní přišel čas stočit ji už dokonale vyzrálou. Má nádhernou medovo-oranžovou barvu zralých meruněk, svěží, lehce kořeněnou peckovou vůni dýchající vánoční atmosférou a jemně sladkou ovocnou chuť meruněk. Nejlépe chutná lehce zahřátá a je jako stvořená pro vánoční relax a rozjímání.“


Milan Pleva
zakladatel rodinné firmy


Chuť rozloupnuté meruňky s nádechem medu
Do meruňkové medoviny jsme naložili zralé, ale ještě pevné meruňky včetně pecek. Když k ní poprvé přivoníte, určitě to poznáte – svěží vůně peckovitého ovoce se rozvine do lehce kořeněné až vánočně laděné vůně. Nádherná jiskrná medovo-oranžová barva medoviny vás bude neodolatelně lákat k ochutnání...pak už se jen nechte unášet jemnou ovocnou chutí rozloupnuté meruňky se sladce medovým nádechem.

Posaďte se s těmi, které máte rádi a nechte se úžasnou vůní a jemnou chutí meruňkové medoviny odpoutat od dnešního šíleného světa a vychutnejte si ten okamžik. Nebo naplňte vlažnou medovinou termosku a vydejte se načerpat sílu a klid do zimně odpočívající přírody.

Když je chuť experimentovat...
Nápad na meruňkovou medovinu se zrodil už během předloňského léta, které bylo na meruňky na jižní Moravě obzvláště štědré. Milan Pleva rád zkouší různé ovoce, aby přišel na to, které se do medovin hodí nejlépe. Meruňky vybrané pro tuto limitovanou edici byly kyselejší a pevnější. Měkké a přezrálé kousky zpracovala paní Plevová do kompotů.

V loňském roce jsme stočili pár lahví meruňkové medoviny ve fázi divokosti, tedy dokvašené, ale nezrající a nyní můžete tuto medovinu ochutnat už vyzrálou, s plnou chutí. Musíme vás však upozornit, že z toho důvodu, že už jsme část medoviny stočili jako divokou, máme jí teď jen ve velmi malém množství - jen 100 lahví. Tak neváhejte a ochutnejte! A pokud jste měli štěstí a ochutnali ji i v její mladé verzi, budeme rádi, když se s námi podělíte o své postřehy z vývoje její chuti!

Medovina

Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.

Melomela

Melomela je ovocná medovina, při jejíž výrobě se místo vody (nebo části objemu vody) použije ovocná šťáva. V našich končinách je nejčastější použití višňové nebo černorybízové šťávy. Při kombinaci s jablečným moštem se pak nápoj nazývá jako cyser.

Druh medu

Světlý med květový neboli nektarový je původem z nektaru rozličných květin. Včely pak v úle nektar přetvářejí na med. Obsahuje lehce stravitelné cukry.

Proces výroby

Tato medovina byla vyrobena za studena. To znamená, že při její výrobě nedošlo k ohřátí medu nad teplotu 40-45°C, což je běžná teplota v přírodě, vůči které je med odolný. Při vyšších teplotách může dojít k poškození a znehodnocení některých drahocenných složek medu. Medoviny vyráběné studenou cestou jsou tou nejlepší volbou.

Výrobce Pleva

Výrobna včelařské firmy Pleva zahrnuje sortiment nejen medovin, ale i dalších včelích produktů a kosmetiky. Medovina je vyráběna za studena.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Výrobna včelařské firmy Pleva zahrnuje sortiment nejen medovin, ale i dalších včelích produktů a kosmetiky. Medovina je vyráběna za studena.

Provozovna rodinné firmy Pleva se nachází v lázeňské městečku Potštejn v malebném podhůří Orlických hor. Specializuje se na zpracování léčivých včelích produktů (medu, mateří kašičky, pylu, propolisu a včelího jedu) do kosmetiky a potravinových doplňků. Pro nás je však nejzajímavější výroba medovin, v níž se Plevovi specializují na jednodruhové medoviny.

Chovem včel se zabývají již od roku 1969 a zpracováním včelích produktů od roku 1990. S výrobou medovin započali ale až kolem roku 2003, nejdříve v menším množství. Od počátku chtěli jít cestou šetrnou k medu a také měli cíl nabídnout něco nového, unikátního, co na trhu chybí. Oficiálně začali medovinu nabízet až v roce 2008. První medovina byla bylinná a výrazně hořká, vyráběli též i několik medových likérů s variantou ořechovou i bylinnou. Nakonec se však zaměřili na celkem unikátní avšak nejzajímavější kategorii medovin, kterou tvoří medoviny vyráběné z jednoho druhu medu. V současné nabídce mají medoviny akátové, lipové, slunečnicové a z lesního medu, které jsou opravdovými delikatesy a jsou oblíbené pro svoji výraznou vůni a chuť původního medu. Potštejnská medovina je kvašená z klasického květového medu.

Doba zrání medovin je minimálně 1 rok, avšak některé jim v tancích ladí svoji chuť již 5 let.

My v Muzeu medoviny od Plevů odebíráme i některé druhy medové kosmetiky.