Vinná medovina se vyrábí kvašením ze včelího medu a vinného moštu odrůdy Frankovka z oblasti Velkých Pavlovic. Díky množství medu je medovina z červené Frankovky polosladká a příjemně se popíjí a je vhodná i na ohřev.
Netradiční spojení červených révových odrůd s medem vždy dává velmi výjimečné chuťové výsledky. V této medovině je použit pouze včelí med a mošt z oblíbené moravské červené odrůdy Frankovka, díky čemuž má velmi výraznou chuť.
Ve vůni lze rozeznat silnou medovost a příjemnou ovocitost s perníkovým nádechem. V chuti příjemně sladká a medová. Doporučujeme podávat teplou cca 60°C (nesmí přejít varem) nebo vychlazenou, doplněnou plátkem citronu.
Hodí se k moučníkům a sýrům.
Vinařská oblast: Morava, Vinařská podoblast: Velkopavlovická
Vinařská obec: Velké Pavlovice, Viniční trať: Lizniperky
Cukr: 27,6 g/l, Kyseliny: 6,3 g/l
Medovina
Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.
Melomela - pyment
Ovocná vinná melomela, v níž se místo vody použije hroznový mošt.
Proces výroby
Tato medovina byla vyrobena za studena. To znamená, že při její výrobě nedošlo k ohřátí medu nad teplotu 40-45°C, což je běžná teplota v přírodě, vůči které je med odolný. Při vyšších teplotách může dojít k poškození a znehodnocení některých drahocenných složek medu. Medoviny vyráběné studenou cestou jsou tou nejlepší volbou.
Tato medovina je vhodná k ohřevu, avšak doporučujeme dodržovat vždy maximální teplotu ohřevu na cca 50-55°C. Při vyšších teplotách by mohlo dojít k poškození drahocenných složek medu. K ohřevu doporučujeme sladší a chuťově výraznější medoviny, zejména ty s přídavkem koření nebo bylinek, jejichž aroma příjemně vystoupí při ohřevu. Medovinu si však můžete ochutit dle vašeho přání, stejně jako svařené víno.
Výhodnější prodej po kartonech i pro koncové zákazníky
Tuto položku můžete zakoupit po celých kartonech. Přejděte na sekci Prodej po kartonech, kde najdete kompletní aktuální nabídku.
Výrobce Vinařství Zborovský
Vinařství Vladimíra a Martina Zborovských se nachází ve Velkých Pavlovicích. Kromě tradičního vinařství se mnoho let věnuje i výrobě vinné medoviny, která je zajímavých spojením hroznů vinné révy a medu.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Vinařství Vladimíra a Martina Zborovských se nachází ve Velkých Pavlovicích. Kromě tradičního vinařství se mnoho let věnuje i výrobě vinné medoviny, která je zajímavých spojením hroznů vinné révy a medu.
V Medovinárně prodáváme velmi oblíbené vinné medoviny. Základními řadami je "červená" kvašená z moštu Frankovky a "bílá" vyrobená s moštem Muškátu Ottonel.
Každá šarže vinné medoviny se může lišit použitým druhem medu a odrůdy vinné révy.
Varianta bílá je vždy výrazně sladší než červená.
Doporučujeme všem milovníkům sladkého vína a medoviny a objevovatelům nových chutí.