Kód: CZ9404 | Značka: Klát

Klát - Medovina kořeněná - 0,5 l 13,4%, sklo

249 Kč / ks 205,79 Kč bez DPH
Skladem (7 ks)
Velmi jemně kořeněná medovina kvašená a vyráběná studenou cestou.
Možnosti doručení
Kategorie: Methegliny
Hmotnost: 1.05 kg
Země původu: Česko
Výrobce: Klát s.r.o.
Způsob výroby: za studena
Příchuť: bylinná, kořeněná
Alkohol: 13,4%
Sladkost: polosladká
Objem: 0,5 l
Cena/l: 498,00 Kč
Složení: voda, med, směs bylin a koření
Konzervanty: siřičitany
Pořadí novinky: M0410
Vhodná k ohřevu: ano
Cena na prodejně: 270,00 Kč
Precizně vybraný sortiment
Pečlivý výběr sortimentu
Při výběru dodavatelů je pro nás kvalita na 1. místě! Pak samozřejmě ochutnáváme.
Netajíme složení produktů
Netajíme složení produktů
Většina prodejců záměrně neuvádí složení medovin. U poctivých medovin není co tajit.

Velmi jemně kořeněná medovina kvašená a vyráběná studenou cestou.

Medovina je vyráběná tradiční recepturou, kvasí za studena . Je bez přidaných umělých přísad či konzervantů, díky tomu jsou v medovině uchovány všechny vlastnosti medu.

Po vykvašení medovina několik měsíců zraje v sudech společně s bylinkami a s dubovým dřívím, které zvýrazňuje jemnou medovou chuť a přispívá k celkovému chuťovému zážitku.

Medovinu doporučujeme pít chlazenou, nebo ohřátou na max. 50°C s plátkem citronu.

Medovina

Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.

Metheglin

Tradiční kvašená medovina s přídavkem kořenění nebo bylin, které mohou být vyluhovány v různé fázi výroby.

Proces výroby

Tato medovina byla vyrobena za studena. To znamená, že při její výrobě nedošlo k ohřátí medu nad teplotu 40-45°C, což je běžná teplota v přírodě, vůči které je med odolný. Při vyšších teplotách může dojít k poškození a znehodnocení některých drahocenných složek medu. Medoviny vyráběné studenou cestou jsou tou nejlepší volbou.

Tato medovina je vhodná k ohřevu, avšak doporučujeme dodržovat vždy maximální teplotu ohřevu na cca 50-55°C. Při vyšších teplotách by mohlo dojít k poškození drahocenných složek medu. K ohřevu doporučujeme sladší a chuťově výraznější medoviny, zejména ty s přídavkem koření nebo bylinek, jejichž aroma příjemně vystoupí při ohřevu. Medovinu si však můžete ochutit dle vašeho přání, stejně jako svařené víno.

Výrobce Klát

Tradiční medovina z Jičínska vyráběná studenou cestou

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Tradiční medovina z Jičínska vyráběná studenou cestou