Poslední kusy
Kód: CZ9403 | Značka: Klát

Klát - Medovina chmelová - 0,5 l 13,1%, sklo

249 Kč / ks 205,79 Kč bez DPH
Na dotaz
Velmi lahodná a vyvážená medovina vyráběná studenou cestou s přídavkem chmele
Možnosti doručení
Kategorie: Methegliny
Hmotnost: 1 kg
Země původu: Česko
Výrobce: Klát s.r.o.
Typ medu: nektarový
Způsob výroby: za studena
Příchuť: chmelová
Alkohol: 13,1%
Sladkost: polosladká
Objem: 0,5 l
Cena/l: 498,00 Kč
Originální název: Medovina sladká s chmelem
Složení: voda, med, chmel
Konzervanty: siřičitany
Pořadí novinky: M0396
Vhodná k ohřevu: ano
Cena na prodejně: 270,00 Kč
Položka byla vyprodána…

Velmi lahodná a vyvážená medovina vyráběná studenou cestou s přídavkem chmele.

Medovina je vyráběná tradiční recepturou, kvasí za studena. Je bez přidaných umělých přísad či konzervantů, díky tomu jsou v medovině uchovány všechny blahodárné vlastnosti medu.

Po vykvašení medovina několik měsíců zraje v sudech společně s bylinkami. Chmelová medovina má podmanivou hořkost s vůní žateckého chmele.

Medovinu doporučujeme pít chlazenou, nebo ohřátou na max. 50°C s plátkem citronu.

Medovina

Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.

Metheglin

Tradiční kvašená medovina s přídavkem kořenění nebo bylin, které mohou být vyluhovány v různé fázi výroby.

Druh medu

Světlý med květový neboli nektarový je původem z nektaru rozličných květin. Včely pak v úle nektar přetvářejí na med. Obsahuje lehce stravitelné cukry.

Proces výroby

Tato medovina byla vyrobena za studena. To znamená, že při její výrobě nedošlo k ohřátí medu nad teplotu 40-45°C, což je běžná teplota v přírodě, vůči které je med odolný. Při vyšších teplotách může dojít k poškození a znehodnocení některých drahocenných složek medu. Medoviny vyráběné studenou cestou jsou tou nejlepší volbou.

Tato medovina je vhodná k ohřevu, avšak doporučujeme dodržovat vždy maximální teplotu ohřevu na cca 50-55°C. Při vyšších teplotách by mohlo dojít k poškození drahocenných složek medu. K ohřevu doporučujeme sladší a chuťově výraznější medoviny, zejména ty s přídavkem koření nebo bylinek, jejichž aroma příjemně vystoupí při ohřevu. Medovinu si však můžete ochutit dle vašeho přání, stejně jako svařené víno.

Výrobce Klát

Tradiční medovina z Jičínska vyráběná studenou cestou

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Tradiční medovina z Jičínska vyráběná studenou cestou