Oceněná
Kód: SK0202A | Značka: Trenčianská medovina

Trenčianská medovina - Trenčianska medovina - tmavá - 0,75 l

210 Kč / ks 173,55 Kč bez DPH
Skladem (7 ks)
Výrazně tmavá barva a jemně nahořklá chuť nemá svůj původ v lesní medu, ale v pečlivě vybraném koření a bylinkách.
Kategorie: Methegliny
Hmotnost: 1.25 kg
Země původu: Slovensko
Výrobce: EMKO, s.r.o.
Typ medu: nektarový
Způsob výroby: vařená
Příchuť: bylinná, kořeněná
Alkohol: 12,50%
Sladkost: sladká
Objem: 0,75 l
Cena/l: 280,00 Kč
Originální název: Trenčianska medovina tmava
Složení: voda, včelí med, výtažky z bylin a koření
Konzervanty: siřičitany
Vhodná k ohřevu: ano

Starobylý nápoj našich pradědečků, vyráběný z kvalitního včelího medu tradičním způsobem.

Tato unikátní medovina je vyrobena tradičním způsobem ze včelího medu a bylinek a není k ní přidáván cukr, líh, barviva ani aromata. Typická chuť a vůně je dosažena dlouhodobým zráním minimálně 1 rok. Je vhodná jako aperitiv a na přípravu míchaných nápojů.

Od světlé medoviny se liší pouze drobně odlišným výrobním postupem a zejména jiným složeným bylinných a kořenících příměsí. Tmavá medovina je jemnější.

Podávejte vychlazenou na 12-14°C nebo v zimě ohřátou na 50-55°C.

Medovina: Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.

Metheglin: Tradiční kvašená medovina s přídavkem kořenění nebo bylin, které mohou být vyluhovány v různé fázi výroby.

Světlý med květový neboli nektarový je původem z nektaru rozličných květin. Včely pak v úle nektar přetvářejí na med. Obsahuje lehce stravitelné cukry.

Tato medovina byla vařená před kvašením. Tepelný postup má určité technologické výhody, nicméně dochází k poškození některých drahocenných složek medu, zejména při delším varu. V chuti výrobní proces nepoznáte, ale pro vařené medoviny je typické, že jsou zlatavější barvy, neboť při vysokých teplotách med částečně karamelizuje.

Tato medovina je vhodná k ohřevu, avšak doporučujeme dodržovat vždy maximální teplotu ohřevu na cca 50-55°C. Při vyšších teplotách by mohlo dojít k poškození drahocenných složek medu. K ohřevu doporučujeme sladší a chuťově výraznější medoviny, zejména ty s přídavkem koření nebo bylinek, jejichž aroma příjemně vystoupí při ohřevu. Medovinu si však můžete ochutit dle vašeho přání, stejně jako svařené víno.

Ocenění v soutěžích

Devínský strapec 2013 - strieborná medaila

Jsme oficiálními dovozci medoviny do České republiky. V případě nákupu na firmu vás tedy ušetříme všech administrativních procesů spojených se spotřební daní.

Výhodnější prodej po kartonech i pro koncové zákazníky

Tuto položku můžete zakoupit v kartonu po 6 ks za výhodnější cenu 1150,00 Kč (191,67 Kč / ks). Přejděte na sekci Prodej po kartonech, kde najdete kompletní nabídku.

Informace o výrobci Trenčianská medovina

Tradiční kořeněno-bylinná medovina z Trenčína vyráběná z květových medů podle receptury z roku 1973

Více informací o výrobci se dočtete na záložce Značka.

Kvalitní produkty v Medovinárně

Medovinárna prodává pouze produkty a medoviny od lokálních nebo prověřených výrobců. Při výběru našeho sortimentu je primární kritérium jeho kvalita. Neprodáváme méně kvalitní nebo průmyslové výrobky jen proto, že mají také svojí cílovou skupinu nebo bychom na nich měli větší marži.

Naši zákazníci vyhledávají Medovinárnu právě proto, že zde najdou sortiment, kterému mohou důvěřovat a stačí si jen vybrat produkt nebo medovinu, která jim chutná. Máme tak široký výběr, že si oblíbenou medovinu v něm najde úplně každý.

V případě, že si nevíte rady s výběrem, napište e-mail na eshop@medovinarna.cz nebo vložte dotaz k produktu.

Další informace můžete nalézt v katalogu prodejny pod kódem produktu SK0202A.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Tradiční kořeněno-bylinná medovina z Trenčína vyráběná z květových medů podle receptury z roku 1973.

Začátky výroby Trenčínské medoviny sahají až do roku 1973, kdy ing. Milan Krivý st. zpracoval recept na její výrobu. Postupem času se recept zdokonaloval až do podoby, v jaké ho známe nyní. Podílel se i jako spoluorganizátor prvního ročníku výstavy Včelař na Trenčínském výstavišti. V roce 1991 po změně společenských poměrů vznikla firma EMKO s.r.o., zaměřená na výkup a zpracování včelích produktů a výrobu Trenčínské medoviny.

Tmavá medovina je vyráběná cca od roku 2000.

Medovina je vyráběna vařená, na dochucení se používá vlastní směs bylin a koření, u tmavé medoviny je trochu změněna technologie vaření a jiná směs bylin a koření. Kvašení je při teplotě 20-25 °C. Medovina zraje přibližně jeden rok.