Kód: CZ8704C | Značka: Včelařství Babákov

Včelařství Babákov - Medovina levandulová - 0,25 l 13%

109 Kč / ks 90,08 Kč bez DPH
Na dotaz
Medovina je vyrobena fermentací za studena z květových medů a s extraktem z levandule podle tradičních receptur. Do medoviny není přidáván líh, cukr ani barviva.
Možnosti doručení
Kategorie: Methegliny
Hmotnost: 0.4 kg
Země původu: Česko
Výrobce: Včelařství Babákov s.r.o.
Typ medu: nektarový
Způsob výroby: nevařená
Příchuť: bylinná, kořeněná, levandulová
Alkohol: 13%
Sladkost: polosladká
Objem: 0,25 l
Cena/l: 436,00 Kč
Složení: voda, med, extrakt z levandule, bylin a koření
Konzervanty: oxid siřičitý
Cena na prodejně: 120,00 Kč
Položka byla vyprodána…
Precizně vybraný sortiment
Pečlivý výběr sortimentu
Při výběru dodavatelů je pro nás kvalita na 1. místě! Pak samozřejmě ochutnáváme.
Netajíme složení produktů
Netajíme složení produktů
Většina prodejců záměrně neuvádí složení medovin. U poctivých medovin není co tajit.
Poradíme s výběrem
Rádi poradíme s výběrem
Přijďte osobně na prodejnu v Praze nebo napište dotaz či e-mail.

Medovina je vyrobena fermentací za studena z květových medů a s extraktem z levandule podle tradičních receptur. Do medoviny není přidáván líh, cukr ani barviva.

Levandulová medovina je velmi oblíbená u nás v Medovinárně:)

Medovina

Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.

Metheglin

Tradiční kvašená medovina s přídavkem kořenění nebo bylin, které mohou být vyluhovány v různé fázi výroby.

Druh medu

Světlý med květový neboli nektarový je původem z nektaru rozličných květin. Včely pak v úle nektar přetvářejí na med. Obsahuje lehce stravitelné cukry.

Proces výroby

Tato medovina není vařená, nicméně při její výrobě došlo k časově omezenému ohřátí medu nad teploty 50°C. Mohlo dojít k ohřevu až k teplotám 80°C, kdy již může docházet ke znehodnocení některých složek medu.

Výrobce Včelařství Babákov

Včelařství a výroba medoviny na Hlinecku

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Včelařství a výroba medoviny na Hlinecku

Majitel firmy Vladimír Saifr začal se včelařením až ve středním věku někdy okolo roku 2007. V této době měl za sebou zaměstnání v textilním podniku, v leasingové firmě, realitní společnosti, ve státní správě a samosprávě, a již potřeboval výraznou životní změnu. Svoboda a volnost je více než pravidelný plat v organizaci.

Aby se o včelách dozvěděl co nejvíce, tak se dálkově vyučil v učebním oboru Včelař ve Včelařském učilišti v Nasavrkách v letech 2007-2009. V současné době má cca 60 včelstev, které se každý rok rozšiřují. Včelstva má umístěna v lesích a na lukách v oblasti Českomoravském vrchoviny v okolí Hlinska.

Výrobě medoviny se začal věnovat ještě pod značkou Medovinka, s.r.o. se společníkem Marcelem Gregorem, ale v roce 2016 zakládá společnost Včelařství Babákov a vydává se vlastní cestou medoviny vyráběné výhradně studenou cestou. Do nabídky zařazuje nové druhy medoviny, z nichž si u nás v Medovinárně nejvíce získaly oblibu zákazníků levandulová a propolisová. Ale všechny jsou vydařené a doporučoval bych začít ochutnávku základní Original medovinou a poté lipovou.

Včelařství Babákov vyrábí také i vlastní kosmetiku z medu.