Limitovaná edice
Kód: SK0406A | Značka: Včelco

Včelco - Medovina Ginger (zázvorová) - 0,75 l 12%, sklo

234 Kč / ks 193,39 Kč bez DPH
Na dotaz
Limitovaná edice zázvorové medoviny s jemným kořenitým až pikantním podtónem. Tato medovina je vyrobena kvašením z voňavého květového medu a šťávy příjemně pikantního zázvoru, spolu s citrónovou lahodně kyselou šťávou.
Možnosti doručení
Kategorie: Methegliny
Hmotnost: 1.4 kg
Země původu: Slovensko
Výrobce: Včelco s.r.o.
Způsob výroby: nevařená
Příchuť: zázvorová
Alkohol: 12%
Sladkost: polosladká
Objem: 0,75 l
Cena/l: 312,00 Kč
Vhodné jako dárek: pro maminku či babičku, pro přítelkyni nebo manželku
Originální název: Honeycraft Včelovina Ginger
Složení: voda, med, šťáva ze zázvoru, citronová šťáva
Konzervanty: siřičitany
Ročník: 2022
Pořadí novinky: M0611
Vhodná k ohřevu: ano
Cena na prodejně: 255,00 Kč
Položka byla vyprodána…

Limitovaná edice zázvorové medoviny s jemným kořenitým až pikantním podtónem. Tato medovina je vyrobena kvašením z voňavého květového medu a šťávy příjemně pikantního zázvoru, spolu s citrónovou lahodně kyselou šťávou.

V chuti možné cítit hravé, pikantní zázvorové tóny s hebkým pohlazením letního medu.

HONEYCRAFT je edice řemeslných produktů, které vyrábíme se stejnou láskou a starostlivostí jako nejlepší medovinu VČELOVINU v našem včelařství a medovinařství na úpatí Malých Karpat ve Smolenici.

Medovina

Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.

Metheglin

Tradiční kvašená medovina s přídavkem kořenění nebo bylin, které mohou být vyluhovány v různé fázi výroby.

Proces výroby

Tato medovina není vařená, nicméně při její výrobě došlo k časově omezenému ohřátí medu nad teploty 50°C. Mohlo dojít k ohřevu až k teplotám 80°C, kdy již může docházet ke znehodnocení některých složek medu.

Tato medovina je vhodná k ohřevu, avšak doporučujeme dodržovat vždy maximální teplotu ohřevu na cca 50-55°C. Při vyšších teplotách by mohlo dojít k poškození drahocenných složek medu. K ohřevu doporučujeme sladší a chuťově výraznější medoviny, zejména ty s přídavkem koření nebo bylinek, jejichž aroma příjemně vystoupí při ohřevu. Medovinu si však můžete ochutit dle vašeho přání, stejně jako svařené víno.

Jsme oficiálními dovozci medoviny a cideru do České republiky. V případě nákupu na firmu vás tedy ušetříme všech administrativních procesů spojených se spotřební daní.

Výrobce Včelco

Firma Včelco sídlí na úpatí Malých Karpat ve Smolenicích přímo pod majestátním Smolenickým zámkem. Vyrábějí širokou škálu druhů medovin a nebojí se experimentovat. Každá lahev je prvotřídní kvality.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Firma Včelco sídlí na úpatí Malých Karpat ve Smolenicích přímo pod majestátním Smolenickým zámkem. Vyrábějí širokou škálu druhů medovin a nebojí se experimentovat. Každá lahev je prvotřídní kvality.

Společnost Včelco byla založena v roce 2007 a jak zakladatelé zdůrazňují, jedná se o "malou výrobu s velkým srdcem". Již následující rok získali 1. medaili na nejprestižnější mezinárodní soutěži Mazer Cup v Americe a to je hodně motivovalo v další práci.

Pavol Kudláč, spolumajitel firmy, původně působil se svým bratrem ve společnosti Apimed. Společně se již od dětství věnovali včelám a velmi brzy začali vyrábět svoji první medovinu. V počátcích využívali prostory, kde se vyráběla Trenčianská medovina. V roce 2007 se rozhodl jít se svými přáteli trochu jiným směrem, jak sám řekl "víc se s medovinou piplat" a založili značku Včelco.

Málo se ví, že do roku 2008 byla Včelovina vyráběna vařená, od roku 2009 teprve nevařená novým šetrnějším technologickým postupem při zachování stejného složení medů a stejné receptury.

Včelovina Originál byla doplněná v dalších letech Včelovinou Špeciál dozrávanou v dubových sudech. Později byly přidány další druhy medovin, jako Přírodní nyní Klasická medovina, Prešporská a nejrůznější ovocné medoviny, z nichž ve stálé nabídce je Rybízová medovina. Prémiové řady drží Barrique Včeloviny dozrávané v různých druzích dřevěných sudů. Oblíbené jsou ty sarže, které se nechávaly ležet v použitých sudech po jiném alkoholu (rumy, whiskey apod.).
Některé řady medovin byly postupně nahrazeny jinými. Například svěží ovocné Bobulky byly nahrazeny v roce 2020 novou řadou Craft Včelovin.

Díky značné oblíbenosti Včelco medovin a přátelským vztahům s výrobcem nám v Medovinárně neunikne žádná limitovaná edice. Dozvíte se nejpodrobnější informace o produktech, kde za každým stojí jedinečný příběh a obrovské úsilí a nadšení celého Včelco týmu.