Kód: CZ9001A | Značka: Včelsta

Včelsta - Medovina přírodní (s chmelem) - 0,75 l 13%, sklo

349 Kč / ks 288,43 Kč bez DPH
Skladem (>10 ks)
Medovina vyráběná studenou cestou z vlastního medu rodinného včelařství. Označená je jako "přírodní", nicméně obsahuje jemný přídavek chmele. Dozrává v akátových sudech.
Možnosti doručení
Kategorie: Methegliny
Hmotnost: 1.25 kg
Země původu: Česko
Výrobce: Martina Staňková
Typ medu: nektarový
Způsob výroby: za studena
Příchuť: chmelová
Alkohol: 13%
Sladkost: polosladká
Objem: 0,75 l
Cena/l: 465,33 Kč
Originální název: Medovina přírodní
Složení: pitná voda, med, žatecký chmel
Pořadí novinky: M0430
Cena na prodejně: 375,00 Kč

Medovina vyráběná studenou cestou z vlastního medu rodinného včelařství. Označená je jako "přírodní", nicméně obsahuje jemný přídavek chmele. Dozrává v akátových sudech.

Vyrobena z pramenité vody Krušných hor a výběrového českého medu - metodou pomalého kvašení s použitím čisté kultury vinných kvasinek.

Medovina

Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.

Metheglin

Tradiční kvašená medovina s přídavkem kořenění nebo bylin, které mohou být vyluhovány v různé fázi výroby.

Druh medu

Světlý med květový neboli nektarový je původem z nektaru rozličných květin. Včely pak v úle nektar přetvářejí na med. Obsahuje lehce stravitelné cukry.

Proces výroby

Tato medovina byla vyrobena za studena. To znamená, že při její výrobě nedošlo k ohřátí medu nad teplotu 40-45°C, což je běžná teplota v přírodě, vůči které je med odolný. Při vyšších teplotách může dojít k poškození a znehodnocení některých drahocenných složek medu. Medoviny vyráběné studenou cestou jsou tou nejlepší volbou.

Výrobce Včelsta

Řemeslná výroba medoviny studenou cestou

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Řemeslná výroba medoviny studenou cestou