Naše divokokvětá medovina vyrobená ze 100% irského medu, je první irskou medovinou vyrobenou z irského medu za posledních 200 let! Krásné vyjádření vůní a chutí West Corku v létě. Jedním douškem vás přenese na náš místní venkov.
Světle zlatá barva, delikátní ve svém závěru, nejlépe se podává samostatně, lehce vychlazené, takže jemné medové tóny doznívají.
Jedná se o velmi speciální medovinu z limitované edice vyrobenou ze 100% irského letního květového medu z The Chanting Bee Apiary ve West Corku. Tento med je krásným vyjádřením vůní a chutí West Corku. Jedním douškem vás přenese na náš místní venkov. Naše včely se toulají a shánějí potravu v živých plotech a sadech, opylují a sbírají nektar z bílé ostružiny, divokého jetele a květu hlohu nebo májovky. Jak je vidět na slavném šéfkuchaři John Torode’s Ireland na Food Network.
Koncem srpna 2022 jsme získali krásný Wildflower Honey od našeho včelaře Paula Kellyho a toto nové vydání bylo stáčeno o Velikonocích. Každý rok rozkvétají zdroje nektaru v jinou dobu a v jiném množství a výsledný med je jemně odlišný. Loni také jeho mladé sady poskytly jemnou příchuť jablek a jabloňových květů. Tento ročník 2023 se tedy jemně liší od našich předchozích ročníků. Náš první ročník byla první irská medovina vyrobená komerčně z irského medu za 200 let.
Poznámky k degustaci: Tato elegantní medovina je skutečným vyjádřením tradiční irské, ručně vyráběné, polosladké medoviny, plné chutí živých plotů ze západního Corku a zakončená 11% alkoholu.
Servírování: Světle zlatá barva, delikátní v závěru, nejlépe se podává samotné, lehce vychlazená, aby doznívaly jemné medové tóny.
Přirozeně bez lepku. Nízký obsah siřičitanů.
Medovina
Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.
Přírodní medovina
Medovina se vyrábí kvašením pouze z čistého medového roztoku a následným zráním. Typický poměr medu vůči vodě je 1:2. Do medoviny označované jako "přírodní" se nepřidávají další přísady (jako koření, byliny nebo ovoce). Aroma a chuť medoviny odráží charakteristiku použitého medu. Tato kategorie medovin je nejžádanější a sommeliéry nejvíce ceněná.
Druh medu
Světlý med květový neboli nektarový je původem z nektaru rozličných květin. Včely pak v úle nektar přetvářejí na med. Obsahuje lehce stravitelné cukry.
divokokvětý med
Jsme oficiálními dovozci medoviny a cideru do České republiky. V případě nákupu na firmu vás tedy ušetříme všech administrativních procesů spojených se spotřební daní.
Výrobce Kinsale Mead
Řemeslná výroba medovin z irského hrabství Cork
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Řemeslná výroba medovin z irského hrabství Cork. Medovina Kinsale Mead se vyrábí ve West Corku, v rodinném medovinařství v Barrack Lane v Kinsale (poblíž místa bitvy o Kinsale v roce 1601). Každá šarže je pečlivě míchána, fermentována a dozrávána s péčí a vášní a důrazem na kvalitu a udržitelnost. V této autentické medovině se jako tradičně používá čistý med, místní voda, kvasnice a také nejrůznější ovoce.
Společnost Kinsale Mead Co byla založena Kate a Denisem Dempseyovými v roce 2016, abych znovu oživili staré umění výroby medoviny a vytvořili světovou řadu lehkých a osvěžujících nápojů. Používají ty nejlepší přírodní ingredience a vyrábějí své medoviny suché a vinné s péčí a vášní.
V roce 2016 se rozhodli, že zahájí cestu k otevření vlastního podniku a obnoví tradici výroby medoviny v Irsku po 200 letech.
Hodně pátrali, zkoušeli spoustu medovin z Evropy a Ameriky a přečetli spoustu knih, moderních i historických. Založili doma spoustu malých dávek a zkoušeli různé medy, různé kvasnice a různé kombinace ovoce, koření a bylinek. Recepty stále vylepšovali. Bylo pro ně také hodně důležité, jak se medovina snoubí s jídlem.
Medoviny za několik málo let získaly úžasnou řadu ocenění, včetně zlata na The International Mazer Cup, což je něco jako olympiáda v medovině. Byli nadšeni také irskými oceněními, zlatým a stříbrným na Blas na hEireann, zlatým z ocenění Free From Food Awards, protože medovina je přirozeně bezlepková. Poté vyhráli prestižní, 2hvězdičkovou (Outstanding) Great Taste Award, britskou soutěž s doslova tisíci přihlášek na velmi vysoké úrovni, a také zlato a stříbro na European Mead Madness Cup. Nakonec byli oceněni i Nápojem roku od Irish Food Writers’ Guild. V rodinném medovinařství prostě vyrábí medoviny světové třídy.
Kinsale (Cionn tSáile, což znamená „Hlava přílivu“) je krásné historické přímořské město ve West Corku, které se nachází v bezpečném kotvišti, kde se řeka Bandon vlévá do Atlantského oceánu. Dnes je známá svou historickou ulicí, pestrobarevnými budovami, mnoha báječnými kavárnami, gastrohospodami a restauracemi, knihkupectvími, jachtingem, rybařením a světovým golfem.