Limitovaná edice
Kód: CZ9405R | Značka: Klát

Klát - Medovina dubová - 0,5 l 14,5%, sklo

389 Kč / ks 321,49 Kč bez DPH
Skladem (7 ks)
Po vykvašení medovina několik měsíců zraje v sudech společně s dubovým barikovým dřívím, které přidává na intenzitě medové chuti s nádechem dřevitých tónů.
Možnosti doručení
Kategorie: Přírodní medoviny
Hmotnost: 1.05 kg
Země původu: Česko
Výrobce: Klát s.r.o.
Způsob výroby: za studena
Alkohol: 14,5%
Sladkost: sladká
Objem: 0,5 l
Cena/l: 778,00 Kč
Vhodné jako dárek: pro přítele nebo manžela, na návštěvu známých
Složení: voda, med
Konzervanty: oxid siřičitý
Pořadí novinky: M0461
Cena na prodejně: 420,00 Kč

Po vykvašení medovina několik měsíců zraje v sudech společně s dubovým barikovým dřívím, které přidává na intenzitě medové chuti s nádechem dřevitých tónů.

Od pradávna je dub strom, který je považován za posvátný. Je symbolem síly, mohutnosti a dlouhověkosti. Slované i Keltové duby uctívali, dávali jim dary s vírou pro dobré rady.

Medovina

Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.

Přírodní medovina

Medovina se vyrábí kvašením pouze z čistého medového roztoku a následným zráním. Typický poměr medu vůči vodě je 1:2. Do medoviny označované jako "přírodní" se nepřidávají další přísady (jako koření, byliny nebo ovoce). Aroma a chuť medoviny odráží charakteristiku použitého medu. Tato kategorie medovin je nejžádanější a sommeliéry nejvíce ceněná.

Proces výroby

Tato medovina byla vyrobena za studena. To znamená, že při její výrobě nedošlo k ohřátí medu nad teplotu 40-45°C, což je běžná teplota v přírodě, vůči které je med odolný. Při vyšších teplotách může dojít k poškození a znehodnocení některých drahocenných složek medu. Medoviny vyráběné studenou cestou jsou tou nejlepší volbou.

Výrobce Klát

Tradiční medovina z Jičínska vyráběná studenou cestou

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Tradiční medovina z Jičínska vyráběná studenou cestou