Medovina kvašená studenou cestou z květového medu a s přídavkem propolisu.
Je vyrobena pouze z vody, květového medu a macerací propolisu. Světlá až jemně nažloutlá barva, omamná vůně propolisu a nižší obsah alkoholu dotváří charakter této výjimečné medoviny.
Medovina
Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.
Přírodní medovina
Medovina se vyrábí kvašením pouze z čistého medového roztoku a následným zráním. Typický poměr medu vůči vodě je 1:2. Do medoviny označované jako "přírodní" se nepřidávají další přísady (jako koření, byliny nebo ovoce). Aroma a chuť medoviny odráží charakteristiku použitého medu. Tato kategorie medovin je nejžádanější a sommeliéry nejvíce ceněná.
Druh medu
Světlý med květový neboli nektarový je původem z nektaru rozličných květin. Včely pak v úle nektar přetvářejí na med. Obsahuje lehce stravitelné cukry.
Proces výroby
Tato medovina byla vyrobena za studena. To znamená, že při její výrobě nedošlo k ohřátí medu nad teplotu 40-45°C, což je běžná teplota v přírodě, vůči které je med odolný. Při vyšších teplotách může dojít k poškození a znehodnocení některých drahocenných složek medu. Medoviny vyráběné studenou cestou jsou tou nejlepší volbou.
Výhodnější prodej po kartonech i pro koncové zákazníky
Tuto položku můžete zakoupit po celých kartonech. Přejděte na sekci Prodej po kartonech, kde najdete kompletní aktuální nabídku.
- Medovina s propolisem (karton 6x 0,75l) (1 789 CZK)
Výrobce Vorlíčkovo včelařství
Rodinná farma na Třebíčsku zabývající se chovem včel, získáváním včelích produktů a jejich šetrným zpracováním a výrobou přírodní medoviny osvědčenými vinařskými technologiemi
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Rodinná farma na Třebíčsku zabývající se chovem včel, získáváním včelích produktů a jejich šetrným zpracováním a výrobou přírodní medoviny osvědčenými vinařskými technologiemi.
Tomáš Vorlíček vyrábí medovinu výhradně z medu vlastních včelstev, tudíž často nejsou k dispozici všechny vzhledem k tomu, že obhospodařuje omezené množství včelstev a med od jiných včelařů nevykupuje.
Všechny medoviny z Vorlíčkova včelařství jsou v Medovinárně velmi oblíbené a doslova nám tu někdy mizí před očima.
Ocenění:
1. místo ovocná medovina roku 2018
Na jediné soutěži medovin u nás, která se konala v Brně při veletrhu Agrotech, získali v kategorii ovocných medovin 1. místo.
Stříbro v San Franciscu
Na mezinárodní výstavě v San Franciscu v kategorii medovin získali stříbrnou medaili za ovocnou medovinu Clara.