

Perlivá medovina "NOČ" představuje vrchol včelařských znalostí výrobce. Šumivá medovina se vyrábí podle slavného francouzského procesu kvašení v lahvích, což je proces, kterému dnes říkáme klasická „šampaňská“ metoda nebo metoda tradiční.
Užijme šumivou medovinu rozhodně vychlazenou na 6-8°C. V ústech má perlivá medovina svěžest a lehkost. Medové aroma, osvěžující chuť a hravé perlení drobných bublinek dělají z perlivé medoviny jeden z top nápojů.
Na sklenku perlivé medoviny potřebujeme až 50g nejkvalitnějšího slovinského medu. V perlivé medovině "NOČ" je převážně květový med z nedotčených luk na úpatí Štôly, ale také trochu lipového medu z Bledské oblasti a lesní med z Jelovice.
K výrobě této perlivé medoviny byl použit med nejvyšší kvality, slovinský med s chráněným zeměpisným označením.
Co kromě medu ještě obsahuje šumivá medovina "Noč"? Odpověď je jednoduchá: NIC! Perlivá medovina se vyrábí pouze z vody a medu, které jsou podrobeny fermentačním procesům s kvasinkami.
Šumivá medovina je podle nám známých informací vyráběna klasickým způsobem výhradně slovinskými včelaři!
Šumivá medovina může být jedinečným a jedinečným dárkem, můžete ji podávat na speciální oslavy a nezapomenutelné události. Perlivá medovina "NOČ" nenechá nikoho lhostejným.
Medovina
Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.
Šumivá medovina
Medovina označovaná jako "medovinové šampaňské" je vyráběná klasickou metodou druhotného kvašení v lahvi. Základem je prvotřídní medovina. Tento náročný výrobní proces může trvat 3-10 let. Výroba této speciality je soustředěna zatím jen ve Slovinsku.
Proces výroby
Tato medovina byla vyrobena za studena. To znamená, že při její výrobě nedošlo k ohřátí medu nad teplotu 40-45°C, což je běžná teplota v přírodě, vůči které je med odolný. Při vyšších teplotách může dojít k poškození a znehodnocení některých drahocenných složek medu. Medoviny vyráběné studenou cestou jsou tou nejlepší volbou.
Jsme oficiálními dovozci medoviny a cideru do České republiky. V případě nákupu na firmu vás tedy ušetříme všech administrativních procesů spojených se spotřební daní.
Výrobce Čebelarstvo Noč
Včelařství Boštjan a Anton Noč je slovinské rodinné včelařství s bohatou tradicí nepřetržitého včelaření již více než století.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Diskuze
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Včelařství Boštjan a Anton Noč je slovinské rodinné včelařství s bohatou tradicí nepřetržitého včelaření již více než století.
Kromě mnoha medových produktů se zabývají i výrobou medoviny a šumivé medoviny, kterou nyní nabízí i menších lahvičkách objemu 0,375 litrů.
Výrobní společnost : | Gostinstvo Boštjan Noc s.p. |
---|