Nízkoalkoholická jemně perlivá norská medovina je výsledkem spolupráce s přáteli z Augustowska Miodosytnia v Polsku. Spojili jsme síly a vyrobili osvěžující moderní medovinu z velmi tradičních surovin.
Deep Forest se vyrábí jako Zbicień – stará tradice seanční medoviny z Polsko-litevského společenství, vyrobená z borových výhonků vařených v medu a vodě. Abychom dodali norský šmrnc, lehce jsme ho okořenili bobulemi jalovce a bahenní myrtou, abychom dodali komplexnosti a pitelnosti. Deep Forest funguje dobře samostatně jako prostředek k uhašení žízně, ale je také dobrým párem pro lehká letní jídla.
Medovina
Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.
Sezónní medovina
Sezónní medovina s nižším obsahem alkoholu maximálně do 10%, obvykle mezi 5-7%, dozrávaná v lahvi s přirozeným přírodním sedimentem. Svěží lehké pití.
Proces výroby
Tato medovina byla vyrobena za studena. To znamená, že při její výrobě nedošlo k ohřátí medu nad teplotu 40-45°C, což je běžná teplota v přírodě, vůči které je med odolný. Při vyšších teplotách může dojít k poškození a znehodnocení některých drahocenných složek medu. Medoviny vyráběné studenou cestou jsou tou nejlepší volbou.
Jsme oficiálními dovozci medoviny a cideru do České republiky. V případě nákupu na firmu vás tedy ušetříme všech administrativních procesů spojených se spotřební daní.
Výrobce Mjøderiet
První norské medovinařství, která se nachází mimo Bergen v Norsku. Vyrábí všechny druhy medoviny: tradiční i moderní
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
První norské medovinařství, které vyrábí všechny druhy medoviny: tradiční i moderní
Máme různorodé zázemí pocházející z norské scény domácích pivovarů a pivních nadšenců a ambicí Mjøderiet je revitalizovat medovinu v Norsku i na mezinárodní úrovni. Věříme, že stále více lidí je připraveno zapojit se do mezinárodního rozvoje, ve kterém se medovina vrátila v několika zemích. Myslíme si, že medovina je nesmírně vzrušující nápoj s obrovským potenciálem. Mjøderiet se snaží šířit znalosti, oživovat klasické styly a experimentovat s novými a dobrodružnými chutěmi.
Jednou nohou jsme ve staré medovinářské tradici, ve které se snažíme vzkřísit prastaré chutě a prastaré receptury, zatímco druhou nohou jsme v nové kultuře řemeslných nápojů se zaměřením na experimentování s ovocem, bobulemi, kořením, různými úrovněmi sycení a alkoholem.
Mjøderiet chce rozmanitost. Chceme kvalitu. Chceme opravdovou vášeň pro ušlechtilé nápoje, pro med pečlivě sbíraný tvrdě pracujícími včelami, pro skutečné ovoce a bobule, pro voňavé koření a bylinky. Chceme vzrušující nové kombinace chutí. Chceme dostat medovinu k lidem.