Dvořák - Včelařství a medovinařství
Radomír Dvořák profesionálně navazuje na předchozí výrobu Luženské medoviny. Již v prvních letech obohatil nabídku o nové druhy, kromě metheglinů vycházejících z původních receptur, máme v nabídce medoviny druhové i ovocné.
Pan Dvořák zdůrazňuje, že včelaří a vyrábí medovinu jinak. Prostě bez chemie, cukru, lihu, aromat a barviv, bez vaření, za studena. Smícháš to, zkvasíš to, stočíš to, piješ to... Chutná to! To zní dobře a je to pravda. O tom se může každý přesvědčit u kalíšku jeho medoviny.
Včelařit ho naučil pan PaedDr. Vladimír Slanař. Med zpracovává s největší pečlivostí. Medoviny vyrábí postaru. Podle receptur paní Mgr. Evy Slanařové. Vlastní med, koření, voda, kvasnice.
Medoviny z Medovinařství Dvořák jsou u nás v Medovinárně velmi oblíbené. Dlouhodobého zájmu zákazníků se těší původní receptury: hradní - nyní Křivoklátské medové víno, jemná - nyní Medové víno anebo sváteční či chmelová.
Novinkou a specialitou jsou od roku 2020 medoviny z druhových medů: lípa a slunečnice. Nabídku doplnil i několika druhy ovocných medovin, kde je použito sušené ovoce (šípky, jeřabina apod.)
Doporučujeme nákup celé kolekce, protože každá medovina stojí za to, abych si ji vaše chuťové buňky užily:)
Studenou cestou vyráběná medovina s výraznou chutí medu, květu a čerstvého plodu černého bezu.
Medovina vyráběná studenou cestou s přidaným koření (složení odvozeno z hradní medoviny) se zvýšeným obsahem chmele druhým chmelením po hlavním kvašení.
Jemná kořeněná medovina s přídavkem chmele - žatecký poloraný červeňák. Tato edice se již výrazně liší od původní hradní luženské medoviny. Nepřehlédnutelnou charakteristiku...
Jemně kořeněná medovina s příjemnou chutí muškátu, zázvoru a medu vyráběná studenou cestou pro zachování všech vlastností medu
Výjimečné intenzívní ovocné aroma, temná barva, velmi sladká medovina vyráběná studenou cestou s sušenými plody černého jeřábu.
Velmi aromatická a příjemná medovina kvašená a vyráběná studenou cestou. Výrazná intenzívní vůně bezinky, krásná zlatavá barva a vyvážená sladko-kyselá chuť.
Medovina kvašená se sušenými švestkami. Ve vůni výrazná kořenitost, chuť svěží ovocná s příjemnými kořenitými tóny.
Stránka 1 z 1 - 22 položek celkem