Kód: CZ9521B | Značka: Včelařství Skorotín

Včelařství Skorotín - Medovina barrique - 0,375 l 13,5%, sklo

329 Kč / ks 271,90 Kč bez DPH
Skladem (>10 ks)
Jemná bariková medovina s vůní dubového dřeva a tóny vanilky kvašená ze směsi květových medů, z nichž v chuti zůstala velmi výrazná lípa
Možnosti doručení
Kategorie: Archívní medoviny
Hmotnost: 0.95 kg
Země původu: Česko
Výrobce: ABELLES apis s.r.o.
Typ medu: nektarový
Způsob výroby: za studena
Alkohol: 13,5%
Sladkost: polosladká
Objem: 0,375 l
Cena/l: 877,33 Kč
Vhodné jako dárek: pro přítele nebo manžela, pro mimořádné a sváteční události, pro kolegu či obchodního partnera
Složení: voda, med
Pořadí novinky: M0539
Cena na prodejně: 360,00 Kč

Jemná bariková medovina s vůní dubového dřeva a tóny vanilky kvašená ze směsi květových medů, z nichž v chuti zůstala velmi výrazná lípa.

Tato medovina kvasila při velmi nízkých teplotách cca 15-17°C dlouhých 8 měsíců. V průběhu kvašení byla dodána štěpka z francouzského páleného sudu. Medovina byla dále školena a výrobní teplota navýšena na 22°C, díky čemuž medovina pomalu dokvášela. Poslední půl rok ještě ležela v barikovém sudu.
Nebyla sířena ani ošetřena sorbanem. Je čistá přírodní a nefiltrovaná.

Na rozdíl od většiny barikových medovin na trhu zejména od slovenských značek, je tato medovina výrazně jemnější, méně sladká, vynikající vyvážené chuti. Díky lípě získala výrazné aroma, které ucítíte hned při prvním menším nádechu.

Medovina

Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.

Přírodní medovina

Medovina se vyrábí kvašením pouze z čistého medového roztoku a následným zráním. Typický poměr medu vůči vodě je 1:2. Do medoviny označované jako "přírodní" se nepřidávají další přísady (jako koření, byliny nebo ovoce). Aroma a chuť medoviny odráží charakteristiku použitého medu. Tato kategorie medovin je nejžádanější a sommeliéry nejvíce ceněná.

Druh medu

Světlý med květový neboli nektarový je původem z nektaru rozličných květin. Včely pak v úle nektar přetvářejí na med. Obsahuje lehce stravitelné cukry.

Proces výroby

Tato medovina byla vyrobena za studena. To znamená, že při její výrobě nedošlo k ohřátí medu nad teplotu 40-45°C, což je běžná teplota v přírodě, vůči které je med odolný. Při vyšších teplotách může dojít k poškození a znehodnocení některých drahocenných složek medu. Medoviny vyráběné studenou cestou jsou tou nejlepší volbou.

Výrobce Včelařství Skorotín

Včelařství a rodinná firma v Podbeskydí zabývající se od roku 2012 produkcí vysoce kvalitních druhových medů a výrobou medových vín

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Včelařství a rodinná firma v Podbeskydí zabývající se od roku 2012 produkcí vysoce kvalitních druhových medů a výrobou medových vín.

Včelaří v Podbeskydí v okolí města Příbora. Jelikož mají veškerá včelstva kočovná, jsou schopni být v pravý čas na pravém místě a dosáhnout větší druhové rozmanitosti v nabídce medu jako takového.
Díky větší rozmanitosti medů budou vyrábět odlišné šarže medoviny lišící se použitým druhovým medem nebo jejich kombinací.
Medovinu vyrábějí klasickou nebo dozrávanou v dubových sudech.