Oceněná
Kód: SI0104 | Značka: Čebelarstvo Jere

Čebelarstvo Jere - Medové víno kaštanové - sladké - 0,5 l 12,3%

499 Kč / ks 412,40 Kč bez DPH
Na dotaz
Sladká slovinská medovina vyráběná studenou cestou a kvašená z druhového a kaštanového medu
Možnosti doručení
Kategorie: Jednodruhové medoviny
Hmotnost: 1 kg
Země původu: Slovinsko
Výrobce: Čebelarstvo Gregor Jere
Druh medu: kaštanový
Způsob výroby: za studena
Alkohol: 12,3%
Sladkost: sladká
Objem: 0,5 l
Cena/l: 998,00 Kč
Originální název: Medeno vino kostanjevo
Složení: voda, med
Konzervanty: siřičitany
Pořadí novinky: M0402
Cena na prodejně: 530,00 Kč
Položka byla vyprodána…

Sladká slovinská medovina vyráběná studenou cestou a kvašená z druhového a kaštanového medu.

Slovinské medoviny jsou čisté a přírodní, nenajdeme mezi nimi melomely (s ovocnou šťávou) či methegliny (byliny, koření). Vyznačují se velmi svěží vůní a harmonií chuti, kterou oceňují i známí sommeliéři.

Medovina

Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.

Přírodní medovina

Medovina se vyrábí kvašením pouze z čistého medového roztoku a následným zráním. Typický poměr medu vůči vodě je 1:2. Do medoviny označované jako "přírodní" se nepřidávají další přísady (jako koření, byliny nebo ovoce). Aroma a chuť medoviny odráží charakteristiku použitého medu. Tato kategorie medovin je nejžádanější a sommeliéry nejvíce ceněná.

Druh medu

Kaštanový med patří mezi nejzdravější medy s vysokým obsahem minerálních látek, antioxidačních a antibakteriálních složek.

Proces výroby

Tato medovina byla vyrobena za studena. To znamená, že při její výrobě nedošlo k ohřátí medu nad teplotu 40-45°C, což je běžná teplota v přírodě, vůči které je med odolný. Při vyšších teplotách může dojít k poškození a znehodnocení některých drahocenných složek medu. Medoviny vyráběné studenou cestou jsou tou nejlepší volbou.

Ocenění v soutěžích


SLOVENIJA


ŠAMPION SLOVENIJE 2013  –  KOSTANJEVO MEDENO VINO (MEDICA)


ŠAMPION SLOVENIJE 2014  –  KOSTANJEVO MEDENO VINO (MEDICA)


ŠAMPION SLOVENIJE 2015  –   KOSTANJEVO MEDENO VINO (MEDICA)




ZDA 


NEW YORK FINGER LAKES INTERNATIONAL WINE COMPETITION 2016  (FLIWC 2016)


SILVER MEDAL  –  KOSTANJEVO MEDENO VINO (MEDICA)


 


NEW YORK FINGER LAKES INTERNATIONAL WINE COMPETITION 2018  (FLIWC 2018)


SILVER MEDAL  –  KOSTANJEVO MEDENO VINO



Jsme oficiálními dovozci medoviny a cideru do České republiky. V případě nákupu na firmu vás tedy ušetříme všech administrativních procesů spojených se spotřební daní.

Výrobce Čebelarstvo Jere

Včelařství poblíž Lublaně, které se specializuje na výrobu druhových medovin a kvalitních šumivých medovin.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Včelařství poblíž Lublaně, které se specializuje na výrobu druhových medovin a kvalitních šumivých medovin.

S výrobou šumivé medoviny "peneča medica" bylo započato cca v roce 2013 a od té doby získali mnohá ocenění v lokálních i mezinárodních soutěžích. 

Šumivá medovina je vyráběna náročnou metodou druhotného kvašení v lahvi. Výroba trvá cca 5 let.

Aktuální je zlatá medaile pro šumivou medovinu je z New Your Finger lakes International Wine Competition 2018. Odtamtud též i stříbrná medaile pro kaštanové medové víno.