Svenova královská medovina. Bobule trnek dodávají medovině kyselost, která působí dojmem suché medoviny se svěží ovocnou chutí. Tužebník jilmový se v medovině dobře vyjímá a dává pikantní dochuť, která přetrvává v ústech. Dozrává s dubovými chipsy.
Sven je pro nás severský válečný král, který se na rozdíl od svého otce chtěl vrátit ke starým ctnostem vikingských nájezdů a severského sebeuvědomění.
Zároveň je to temperamentní a agresivní gentleman. V našem výkladu jsme se rozhodli zaměřit na Svenovu snahu o staré ctnosti.
Proto jsme našli cestu zpět k naší posvátné bylině tužebníku jilmovému, která se k výrobě medoviny používala již v době bronzové. Stará severská bylina, kterou v Mjødgårdu rádi používáme.
Abychom královské medovině dodali trochu kyselosti, "hněvu" a něčeho ostrého jako Svenův meč, zvolili jsme trnku, která zde také rostla v době Vikingů. Složením kyselých trnkových bobulí, které medovině dodávají suchý a kyselý výraz, a sladké bylinné medoviny vznikla královská medovina, o které si opravdu myslíme, že má charakter.
Sven Tveskæg je polosladká medovina, i přes velmi intenzivně nasládlou vůni je chuť mnohem jemnější, protože sladkost je zmírněna intenzivní ovocnou kyselinkou a tříslovinovou hořkostí.
Medovina
Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.
Melomela
Melomela je ovocná medovina, při jejíž výrobě se místo vody (nebo části objemu vody) použije ovocná šťáva. V našich končinách je nejčastější použití višňové nebo černorybízové šťávy. Při kombinaci s jablečným moštem se pak nápoj nazývá jako cyser.
Jsme oficiálními dovozci medoviny a cideru do České republiky. V případě nákupu na firmu vás tedy ušetříme všech administrativních procesů spojených se spotřební daní.
Výrobce Mjødgård
Oblíbený dánský výrobce medoviny
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Přinášíme vám první vlaštovku z Dánska v podobě poctivě a řemeslně vyráběných medovin značky Mjødgård. Medovinařství bylo založeno v roce 2008 Oddem Castmarem s jasnou vizí a sepsaným manifestem, který Mjødgård odlišoval od ostatních tehdejších, jak sami říkají, "míchačů medoviny".
- Mjødgård by měl vyrábět poctivou medovinu z lokálních medů, lokálních surovin, bylin, jít řemeslnou výrobou, jejímž výsledkem bude čiště fermentovaný produkt. Kvašení a zrání se mělo nechat dochat dostatek času.
- Medoviny Mjødgård by měly být jemnou čistou chuť, kterou ji dává použitý med, případně tradiční přísady.
- Výroba medovin Mjødgård by měla být udržitelná, z lokálních surovin, šetrná k medu.
V Dánsku se stejně jako v Česku a mnohých dalších zemích musí utkat poctivá a bohužel tedy i dražší medovina s tou supermartketovou, která se jako medovina jen tváří, je levná a namíchaná tak, aby hodně lidem chutnala. Medoviny Mjødgård mě zachutnaly a věřím, že osloví i vás.