Svěží, ovocná a květinová dánská medovina je polosladká, kde použitý med v kombinaci s bylinami dodávají ovocný zážitek a snižují pocit sladkosti. Jedinečná medovina s velmi zvláštním charakterem a osobností.
Luční medovina se výborně hodí k marinování zvěřiny, k sýrovému prkénku, hořké čokoládě, zmrzlině nebo jako welcome drink.
Luční medovina je svěží a lahodná medovina, vyrovnává vysokou ovocnou kyselost s přirozenou medovou sladkostí medoviny, chuť i vůně jsou květinové a komplexní, kde ve vůni dominují suché květinové tóny, jako je řepka a sláma. Chuť je ovocná a kyselá; angrešt, zelená jablka a tropické ovoce. Dochuť je lehká a letmá, ale přesto dlouhá, komplexní a osvěžující.
Tužebník jilmový je divoce rostoucí rostlina, která obvykle roste na mokřadech, loukách, příkopech atd. V létě vystavuje své vonné květy, které voní lahodně kořeně. Fantastické ochucovadlo medoviny, které se používá již od doby bronzové, a proto jeden z důvodů, proč se zde v Dánsku rostlina jmenuje Mjødurt. Tato bylina je pro nás v pivovaru téměř posvátná.
Je to medovina, ke které máme velmi zvláštní a blízký vztah.
Medovina
Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.
Metheglin
Tradiční kvašená medovina s přídavkem kořenění nebo bylin, které mohou být vyluhovány v různé fázi výroby.
Jsme oficiálními dovozci medoviny a cideru do České republiky. V případě nákupu na firmu vás tedy ušetříme všech administrativních procesů spojených se spotřební daní.
Výrobce Mjødgård
Oblíbený dánský výrobce medoviny
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Přinášíme vám první vlaštovku z Dánska v podobě poctivě a řemeslně vyráběných medovin značky Mjødgård. Medovinařství bylo založeno v roce 2008 Oddem Castmarem s jasnou vizí a sepsaným manifestem, který Mjødgård odlišoval od ostatních tehdejších, jak sami říkají, "míchačů medoviny".
- Mjødgård by měl vyrábět poctivou medovinu z lokálních medů, lokálních surovin, bylin, jít řemeslnou výrobou, jejímž výsledkem bude čiště fermentovaný produkt. Kvašení a zrání se mělo nechat dochat dostatek času.
- Medoviny Mjødgård by měly být jemnou čistou chuť, kterou ji dává použitý med, případně tradiční přísady.
- Výroba medovin Mjødgård by měla být udržitelná, z lokálních surovin, šetrná k medu.
V Dánsku se stejně jako v Česku a mnohých dalších zemích musí utkat poctivá a bohužel tedy i dražší medovina s tou supermartketovou, která se jako medovina jen tváří, je levná a namíchaná tak, aby hodně lidem chutnala. Medoviny Mjødgård mě zachutnaly a věřím, že osloví i vás.