Celý karton
Kód: CZ0502Z6 | Značka: Radomilická medovina

Radomilická medovina z tmavého medu (karton 6x 0,5l) 12%, sklo

1 529 Kč / ks 1 614 Kč Sleva 5 % 1 263,64 Kč bez DPH
Skladem (8 ks)
Radomilická medovina je vyráběna kvašením z lesního medu oblasti jižních Čech – Vodňanska. Na výrobu je použit med z pozdních letních snůšek. Medovina má výraznější chuť i barvu. Potěší milovníky sladší chuti.
Možnosti doručení
Kategorie: Jednodruhové medoviny
Hmotnost: 6.3 kg
Země původu: Česko
Výrobce: Jiří Velek
Typ medu: medovicový
Způsob výroby: za studena
Alkohol: 12%
Sladkost: sladká
Objem: 3 l
Cena/l: 509,67 Kč
Vhodné jako dárek: pro tatínka nebo dědečka
Originální název: Radomilická medovina z tmavého medu
Složení: voda, med
Precizně vybraný sortiment
Pečlivý výběr sortimentu
Při výběru dodavatelů je pro nás kvalita na 1. místě! Pak samozřejmě ochutnáváme.
Netajíme složení produktů
Netajíme složení produktů
Většina prodejců záměrně neuvádí složení medovin. U poctivých medovin není co tajit.

Radomilická medovina je vyráběna kvašením z lesního medu oblasti jižních Čech – Vodňanska. Na výrobu je použit med z pozdních letních snůšek. Medovina má výraznější chuť i barvu. Potěší milovníky sladší chuti.

Výroba Radomilické medoviny probíhá studenou cestou z včelího medu nejvyšší kvality, díky čemuž dojde k zachování všech vlastností medu. K výrobě tohoto druhu tmavé medoviny je použit tmavý medovicový med (někdy označován jako lesní). Od nektarového medu se liší výraznější chutí a tmavší barvou, jejíchž intenzita závisí na zdroji medovině a může se každý rok lišit.

Alkohol vzniká pouze kvašením medu a nejsou použity žádné konzervační látky.
Nedoporučuje se zahřívat nad 50°C.

Postupně končí plnění do lahví tvaru belveder.

Medovina

Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.

Přírodní medovina

Medovina se vyrábí kvašením pouze z čistého medového roztoku a následným zráním. Typický poměr medu vůči vodě je 1:2. Do medoviny označované jako "přírodní" se nepřidávají další přísady (jako koření, byliny nebo ovoce). Aroma a chuť medoviny odráží charakteristiku použitého medu. Tato kategorie medovin je nejžádanější a sommeliéry nejvíce ceněná.

Druh medu

Medovicový med, někdy označovaný jako lesní nebo tmavý, včely produkují z medovice na stromech a rostlinách. Medovicové medy jsou drsnější, zemitější povahy a doporučujeme je pro opravdové fajnšmekry na medovinu.

Proces výroby

Tato medovina byla vyrobena za studena. To znamená, že při její výrobě nedošlo k ohřátí medu nad teplotu 40-45°C, což je běžná teplota v přírodě, vůči které je med odolný. Při vyšších teplotách může dojít k poškození a znehodnocení některých drahocenných složek medu. Medoviny vyráběné studenou cestou jsou tou nejlepší volbou.

Složení setu:

  • 6x Radomilická medovina z tmavého medu 0,5 l (Jiří Velek)

    Radomilická medovina je vyráběna kvašením z lesního medu oblasti jižních Čech – Vodňanska. Na výrobu je použit med z pozdních letních snůšek. Medovina má výraznější chuť i barvu. Potěší milovníky sladší chuti.

Fotografie setu může být ilustrativní. Vždy platí, co je uvedeno v popisu produktu. Občas musíme z důvodu nedostupnosti některých položek upravovat skladbu setů a ne vždy je stihneme hned přefotit.


Výrobce Radomilická medovina

Radomilická medovina je vyráběna za studena z včelího medu nejvyšší kvality z oblasti jižních Čech – Vodňanska.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Radomilická medovina je vyráběna za studena z včelího medu nejvyšší kvality z oblasti jižních Čech – Vodňanska.

Výrobce Jiří Velek si zakládá na jedinečnosti a ponechání pravé chuti medu. Používá výhradně med z vlastních obhospodařovaných včelstev.

Medovina je vyráběna v historických prostorách jihočeského statku kvašením medu za přítomnosti vinných kvasinek bez přístupu vzduchu a bez tepelné úpravy medu. Během zrání nejsou přidávány žádné konzervanty. Po několikaletém zrání a pečlivé průběžné kontrole kvality je medovina stáčená do lahví.

Vzhledem k velmi malé roční produkci medoviny, je každá lahev mistrovským dílem. V Medovinárně je Radomilická medovina jednou z nejoblíbenějších od počátku zařazení do nabídky v roce 2020 a jsme přesvědčeni, že si je oblíbí mnoho dalších z vás.

Aktuálně máme v prodeji Radomilickou medovinu z nektarového medu, z medovicového medu a nektarovou s příjemným přídavkem propolisu.