Radomilická medovina je vyráběna z oblasti jižních Čech – Vodňanska. Na výrobu je použit med z pozdních letních snůšek. Medovina má výraznější chuť i barvu. Potěší milovníky sladší chuti.
Výroba Radomilické medoviny probíhá studenou cestou z včelího medu nejvyšší kvality, díky čemuž dojde k zachování všech vlastností medu. K výrobě tohoto druhu tmavé medoviny je použit tmavý medovicový med (někdy označován jako lesní). Od nektarového medu se liší výraznější chutí a tmavší barvou, jejíchž intenzita závisí na zdroji medovině a může se každý rok lišit.
Alkohol vzniká pouze kvašením medu a nejsou použity žádné konzervační látky.
Nedoporučuje se zahřívat nad 50°C.
Postupně končí plnění do lahví tvaru belveder.
Medovina
Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.
Přírodní medovina
Medovina se vyrábí kvašením pouze z čistého medového roztoku a následným zráním. Typický poměr medu vůči vodě je 1:2. Do medoviny označované jako "přírodní" se nepřidávají další přísady (jako koření, byliny nebo ovoce). Aroma a chuť medoviny odráží charakteristiku použitého medu. Tato kategorie medovin je nejžádanější a sommeliéry nejvíce ceněná.
Druh medu
Medovicový med, někdy označovaný jako lesní nebo tmavý, včely produkují z medovice na stromech a rostlinách. Medovicové medy jsou drsnější, zemitější povahy a doporučujeme je pro opravdové fajnšmekry na medovinu.
Proces výroby
Tato medovina byla vyrobena za studena. To znamená, že při její výrobě nedošlo k ohřátí medu nad teplotu 40-45°C, což je běžná teplota v přírodě, vůči které je med odolný. Při vyšších teplotách může dojít k poškození a znehodnocení některých drahocenných složek medu. Medoviny vyráběné studenou cestou jsou tou nejlepší volbou.
Složení setu:
- 10x Radomilická medovina z tmavého medu 0,2 l (Jiří Velek)
Radomilická medovina je vyráběna z oblasti jižních Čech – Vodňanska. Na výrobu je použit med z pozdních letních snůšek. Medovina má výraznější chuť i barvu. Potěší milovníky sladší chuti.
Fotografie setu může být ilustrativní. Vždy platí, co je uvedeno v popisu produktu. Občas musíme z důvodu nedostupnosti některých položek upravovat skladbu setů a ne vždy je stihneme hned přefotit.
Výrobce Radomilická medovina
Radomilická medovina je vyráběna za studena z včelího medu nejvyšší kvality z oblasti jižních Čech – Vodňanska.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Radomilická medovina je vyráběna za studena z včelího medu nejvyšší kvality z oblasti jižních Čech – Vodňanska.
Medovina je vyráběna v historických prostorách jihočeského statku kvašením medu za přítomnosti vinných kvasinek bez přístupu vzduchu a bez tepelné úpravy medu. Během zrání nejsou přidávány žádné konzervanty. Po několikaletém zrání a pečlivé průběžné kontrole kvality je medovina stáčená do lahví.
Vzhledem k velmi malé roční produkci medoviny, je každá lahev mistrovským dílem. V Medovinárně je Radomilická medovina jednou z nejoblíbenějších od počátku zařazení do nabídky v roce 2020 a jsme přesvědčeni, že si je oblíbí mnoho dalších z vás.
Aktuálně máme v prodeji Radomilickou medovinu z nektarového medu, z medovicového medu a nektarovou s příjemným přídavkem propolisu.