-
vyráběné studenou cestou
-
přírodní
-
jednodruhové
-
kořeněno-bylinné
-
ovocné - melomely
-
archívní a barrique
-
frizzante medoviny
-
šumivé medoviny
-
dárkové
-
doporučené na ohřev
-
limitované edice
-
v keramice
-
v kanystrech
-
v bag-in-boxech
-
po kartonech
-
malá balení
-
podle sladkosti
-
podle země výroby
Medovina (medové víno) je kvašený alkoholický nápoj vyrobený z medu, vody a kvasu. Kvašený med představuje nejstarší formu alkoholu, kterou lidstvo poznalo. Výroba medoviny je doložena už v nejstarších kulturách. Jedná se o tak prastarý nápoj, že se jazykový kořen "medhu" vyskytuje ve všech indoevropských jazycích ve významech: medovina, med, sladký, opilost, opojení.
Více se o medovině, historii, výrobě a všech druzích dočtete v našem článku.
Značky
Druh medu
Příchuť
Sladkost
Typ medu
Země původu
Způsob výroby

Jemně hořká medovina z Vysočiny je originální rodinnou recepturou, která díky složení bylinek zajistí dobré trávení i duševní pohodu.

Medovina prokvašená s moštem červené odrůdy vína Cabernet. Tato šarže je dozrávaná v dubovém barikovém sudu.


Staročeská medovina výrazně tmavé barvy obsahuje léčivé byliny, které podporují a zlepšují trávení. Je kvašená a vyráběná studenou cestou z květových medů. Má velmi výraznou hořkou chuť.

Medovina vyrobená podle originální receptury z nejlepších druhů slovenských medů je držitelkou spousty světových ocenění. Sladká intenzivní medová chuť s delikátním kořenitým podtónem vyráběná s úctou ke včelám

Archívní medovina vyráběná studenou cestou a kvašením lesních medů. Medovina sytě starozlatavé barvy, ve vůni cítíte ořechy s medem, v chuti heřmánek a hrušková povidla. Dochuť je dlouhá, sametová.







Aktuální varianta tekovské medoviny je vyráběna již bez přidání koření a bylinek a zachovává si výrazně přírodní charakter.

Archívní medovina dozrávala dlouhé měsíce v barikovém sudu. V roce 2015 získala ocenění "Nejlepší medovina světa". Je kvašena převážně z akátového medu.

Jemná kořeněná medovina s přídavkem chmele - žatecký poloraný červeňák. Tato edice se již výrazně liší od původní hradní luženské medoviny. Nepřehlédnutelnou charakteristiku hradní medoviny si ale uchovává i nadále.


Studenou cestou vyráběná medovina s výraznou chutí medu, květu a čerstvého plodu černého bezu.

Medovina vyráběná studenou cestou s přidaným koření (složení odvozeno z hradní medoviny) se zvýšeným obsahem chmele druhým chmelením po hlavním kvašení.

Originální luženská medovina s medově nasládlou chutí a jemným přídavkem koření.

Chuť perníkového koření a medu vyniká v této za studena vyráběné medovině z Rakovnicka. Receptura je shodná s původními editaci, ale díky jemné filtraci je výrazně světlejší a aroma je méně výrazné.

Medovina vyráběná studenou cestou z pajasanového medu kombinovaná s tóny muškátu


Medovina vyráběná kvašením ze tří druhů medovinu a vyzrálá v dubových sudech, výjimečně lahodné chuti, která právem získala v roce 2013 ocenění "Nejlepší medovina světa".

Medovina vyráběna studenou cestou kvašením z lipového medu z národní přírodní rezervace Týřov, poblíž Skryjí na Křivoklátsku. Medovina vyniká výrazným typickým aroma lípy, ale současně je jemná v chuti.

Medovina je vyrobená kvašením z čistého slunečnicového medu. Proces výroby probíhá za studena. Příjemné aroma a a chuť s jemně kořenitými tóny.

Světově proslavená trnavská medovina z květových medů jemně dochucená výtažky koření a bylin. Pro velké akce a milovníky této medoviny nabízíme 10 litrový kanystr.



Prémiová ovocná medovina. Jarní dotek slunce, slunečné paprsky deroucí se korunami stromů, chutě babičina višňového štrůdlu.

Lípa jako symbol slovanstva dala původ nejdůležitější medové složce této medoviny z Trnavska. Pro velké akce a milovníky této medoviny nabízíme 10 litrový kanystr.

Slámovým vínům se blíží charakter této medoviny vyrobené z akátových medů nejjižnějších oblastí Slovenska. Pro velké akce a milovníky této medoviny nabízíme 10 litrový kanystr.

Originální medovina vyrobená z lesních medů s typickými tóny pryskyřice určená pro opravdové medovinové labužníky. Pro velké akce a milovníky této medoviny nabízíme 10 litrový kanystr.


Limitovaná edice medoviny jako bájného nápoje lásky v exkluzívní ovocné podobě.


Výjimečné intenzívní ovocné aroma, temná barva, velmi sladká medovina vyráběná studenou cestou s sušenými plody černého jeřábu.

Velmi aromatická a příjemná medovina kvašená a vyráběná studenou cestou. Výrazná intenzívní vůně bezinky, krásná zlatavá barva a vyvážená sladko-kyselá chuť.

Medovina s výraznými rysy po přidaných sušených jeřabinách, které se zejména v chuti otiskly velmi intenzivně. Temná barva a výrazná hořkost spolu s celkovým vjemem dává této medovině zajímavé uplatnění jako digestiv.

Chuť medu a sušeného šípku. Kvašená medovina vyráběná studenou cestou z křivoklátských medů. Šípek se projevil intenzívní barvou, příjemným svěžím aroma a plnou chutí, kterou charakterizuje výrazná sladkost vyvážená hořkostí a jemnou kyselinkou.


Pro ohřev v chladném období doporučujeme z nabídky hřebečských medovin zejména knížecí, staročeskou, případně skořicovou medovinu.

Staročeská medovina ochucená tradičním kořením a bylinkami vás po všech stránkách zklidní a uvede do pohody.

Jedinečný recept této nejstarší slovenské medoviny má své počátky v roce 1973, kdy započala novodobá renesance medoviny.

Výrazně tmavá barva a jemně nahořklá chuť nemá svůj původ v lesní medu, ale v pečlivě vybraném koření a bylinkách.

Medovina vyrobená podle originální receptury z nejlepších druhů slovenských medů je držitelkou spousty světových ocenění. Sladká intenzivní medová chuť s delikátním kořenitým podtónem vyráběná s úctou ke včelám

Od října 2020 máme několik limitovek a novinek, které vám nabízíme nyní nabízíme za zvýhodněnou cenu pouze do 31.10.2020