-
vyráběné studenou cestou
-
přírodní
-
jednodruhové
-
kořeněno-bylinné
-
ovocné - melomely
-
archívní a barrique
-
frizzante medoviny
-
šumivé medoviny
-
dárkové
-
doporučené na ohřev
-
limitované edice
-
v keramice
-
v kanystrech
-
v bag-in-boxech
-
po kartonech
-
malá balení
-
podle sladkosti
-
podle země výroby
Medovina (medové víno) je kvašený alkoholický nápoj vyrobený z medu, vody a kvasu. Kvašený med představuje nejstarší formu alkoholu, kterou lidstvo poznalo. Výroba medoviny je doložena už v nejstarších kulturách. Jedná se o tak prastarý nápoj, že se jazykový kořen "medhu" vyskytuje ve všech indoevropských jazycích ve významech: medovina, med, sladký, opilost, opojení.
Více se o medovině, historii, výrobě a všech druzích dočtete v našem článku.
Značky
Druh medu
Příchuť
Sladkost
Typ medu
Země původu
Způsob výroby

Půl litrová speciální keramická láhev s patentním uzávěrem naplněná nápojem králů pro výjimečné příležitosti. Speciálním způsobem vyzrálá medovina, výjimečně lahodné chuti, která získala v roce 2013 ocenění "Nejlepší medovina světa".

Polská medovina kategorie Trójniak je kvašená z jednoho dílu medu a dvou dílů vody. Je vyráběna podle rodinného receptu a studenou cestou.

Suchá šumivá medovina ze Slovinska vyráběná druhotným kvašením v lahvi z dlouhodobě vyzrálé medoviny z květového medu

Polosladká šumivá medovina ze Slovinska vyráběná druhotným kvašením v lahvi z medoviny prokvašené z lesního medu.



Nejvíce sladká medovina s výrazným buketem, vyrobená s přídavkem ovoce - malin a divoké růže


Polská medovina kategorie Dwójniak se vyrábí studenou cestou kvašením ze směsi letního a podzimního medu a vodu v poměru 1:1 a s přídavkem aromatických doma pěstovaných bylinek.

Unikátní sestava medovin od polského výrobce Pasieka Jaros. Zahrnuje kolekci klasických lahví a originální dárkové keramiky rodinné výroby.


Tato polská medovina se vyrábí studenou cestou kvašením ze stejných dílů medu a vody a s přídavkem směsi různých lokálních polských bylin.

Polský Dwójniak je studenou cestou vyráběná medovina a kvašená ze směsi lipového medu a vody v poměru 1:1. Velmi sladká druhová medovina s výraznou chutí lipového medu. Skleněná lahev.


Polosuchá šumivá medovina vyráběná z květových medů metodou druhotného kvašení v lahvi

Limitovaný set 5 medovinových specialit se Slovinska - 5 různých druhů šumivých medovin (tzv. "medovinové šampaňské").

K výrobě této polské medoviny nejvyšší kategorie je použito 2/3 medu ve směsi s vodou. Med je kombinací jarních květových nektarových medů s přídavkem pohankového medu. Sladkost medu vyvažuje přídavek moštu z kyselejší odrůdy jablek.

Polosuchá šumivá slovinská medovina, jejímž základem je medovina kvašená z květových medů. Tzv. medovinové šampaňské.