Polská medovina
- Czwórniak se vyrábí z medového roztoku, který se skládá z 1 dílu vody a 3 dílů medu. Tento typ medoviny zraje jeden rok a je nejsušším ze všech druhů. Mívá kolem 11% alkoholu.
- Trójniak se kvasí z roztoku obsahujícího 1 díl medu a 2 díly vody, čímž vznikne medovina polosladká, která má od 12 - 15% alkoholu.
- Dwójniak je sladká medovina, která se vyrábí smícháním a prokvašením 1 litru medu a 1 litru vody a může dosahovat až 16% alkoholu. Dwójniak zraje 3-5 let.
- Półtorak se vyrábí v poměru 1 litr medu na 0,5 litru vody. Tento druh má nejvíce alkoholu mezi 15 - 18%. Je ze všech polských medovin úplně nejsladší a zraje nejdéle - 5 až 10 let.
Nejprodávanější
Značky
Druh medu
Příchuť
Sladkost
Typ medu
Způsob výroby






Tato medovina má vinnou, relativně sladkou chuť. Aróniová šťáva a koření přidané během kvašení dávají vzniku její zajímavé chuti.

Klasická polosladká medovina s jemným přídavkem šťávy z jeřábu.

Lehká polosuchá medovina vyráběná se směsí koření a dodatkem šťávy z brusinek

Dobře vyvážená medovina připravená z nektarového medu s přídavkem višňové šťávy a výběrem koření vytváří harmonickou kombinaci chuti a vůně.

Medovina je vyrobena z jemného nektarového medu s přídavkem švestkového moštu. Kromě toho se přidává směs koření, která doplňují charakteristickou hořko-sladkou příchuť.

Polská polosuchá medovina pro zvláštní příležitosti.

Tento polský trójniak je vyroben kvašením z aromatického včelího medu s přídavkem ovocných šťáv a koření. Na medovinu bylo použito 33% medu.

"Anýz uspěje". Řemeslná medovina s přídavkem anýzu a jalovce.

Svařená medové víno je trójniak s jemnou kořeněnou a citrusovou chutí.