Polská medovina
- Czwórniak se vyrábí z medového roztoku, který se skládá z 1 dílu vody a 3 dílů medu. Tento typ medoviny zraje jeden rok a je nejsušším ze všech druhů. Mívá kolem 11% alkoholu.
- Trójniak se kvasí z roztoku obsahujícího 1 díl medu a 2 díly vody, čímž vznikne medovina polosladká, která má od 12 - 15% alkoholu.
- Dwójniak je sladká medovina, která se vyrábí smícháním a prokvašením 1 litru medu a 1 litru vody a může dosahovat až 16% alkoholu. Dwójniak zraje 3-5 let.
- Półtorak se vyrábí v poměru 1 litr medu na 0,5 litru vody. Tento druh má nejvíce alkoholu mezi 15 - 18%. Je ze všech polských medovin úplně nejsladší a zraje nejdéle - 5 až 10 let.
Nejprodávanější
Značky
Druh medu
Příchuť
Sladkost
Typ medu
Způsob výroby

Jedná se o sezónní medovinu (session mead) vyrobený z březové mízy zvané vlaštovka. Vyrobeno v Augustowské Miodosytnii za účelem podpory našich přátel z Ukrajiny.

Tato medovina má vinnou, relativně sladkou chuť. Aróniová šťáva a koření přidané během kvašení dávají vzniku její zajímavé chuti.

Dobře vyvážená medovina připravená z nektarového medu s přídavkem višňové šťávy a výběrem koření vytváří harmonickou kombinaci chuti a vůně.


Polská medovina kategorie Trójniak je kvašená z jednoho dílu medu a dvou dílů vody. Je vyráběna podle rodinného receptu a studenou cestou.


Koření, bylinky, černý rybíz a plátky růží obohacují výraznou medovou chuť a vůni s tóny ovoce, bylin a koření.

Staropolski Tradycyjny Trójniak je první polská medovina, která se může pochlubit evropskou značkou Tradiční zaručená specialita

Polská medovina kategorie Dwójniak se vyrábí studenou cestou kvašením ze směsi letního a podzimního medu a vodu v poměru 1:1 a s přídavkem aromatických doma pěstovaných bylinek.

Tato polská medovina je kvašená ze stejného dílů medu a vody a směsí různých polských bylin. Je vyráběna studenou cestou. Je plněna do krásné keramické lahve vyráběné z...

Vyrobeno z tmavého nektarového medu se silnou chutí a vůní, doplněné bylinkami a kořením. Má jemnou chuť, kterou zjemňují alpské byliny.

Velmi jemná chuť a intenzivní medová vůně. Dominikański Dwójniak se vyrábí pomocí speciální aromatické směsi.


Polská medovina kategorie Trójniak je kvašená z jednoho dílu medu a dvou dílů vody. Je vyráběna podle rodinného receptu a studenou cestou.

K výrobě této polské medoviny nejvyšší kategorie je použito 2/3 medu ve směsi s vodou. Med je kombinací jarních květových nektarových medů s přídavkem pohankového medu. Sladkost...

Zachovává hodnotu medu, protože není podroben tepelné úpravě. Dwójniak Kormoran je směs speciálně vybraných druhů včelích medů. Přirozeně chutný a aromatický dwójniak bez přísad.

Medovina s přídavkem koření, jako je muškátový květ, skořice, pepř a chmel. 966 je odkaz na středověký zlatý nápoj s vůní koření dovážených kupci ze vzdáleného světa.


Jemná a lahodná medovina kvašená z jarních lučních medů s vyluhovanými květy černého bezu.

Sladká medovina s vynikající, zakulacenou chutí a intenzivní vůní. Vyrábí se s přídavkem brusinkového džusu.

