Kinsale Mead
Řemeslná výroba medovin z irského hrabství Cork. Medovina Kinsale Mead se vyrábí ve West Corku, v rodinném medovinařství v Barrack Lane v Kinsale (poblíž místa bitvy o Kinsale v roce 1601). Každá šarže je pečlivě míchána, fermentována a dozrávána s péčí a vášní a důrazem na kvalitu a udržitelnost. V této autentické medovině se jako tradičně používá čistý med, místní voda, kvasnice a také nejrůznější ovoce.
Společnost Kinsale Mead Co byla založena Kate a Denisem Dempseyovými v roce 2016, abych znovu oživili staré umění výroby medoviny a vytvořili světovou řadu lehkých a osvěžujících nápojů. Používají ty nejlepší přírodní ingredience a vyrábějí své medoviny suché a vinné s péčí a vášní.
V roce 2016 se rozhodli, že zahájí cestu k otevření vlastního podniku a obnoví tradici výroby medoviny v Irsku po 200 letech.
Hodně pátrali, zkoušeli spoustu medovin z Evropy a Ameriky a přečetli spoustu knih, moderních i historických. Založili doma spoustu malých dávek a zkoušeli různé medy, různé kvasnice a různé kombinace ovoce, koření a bylinek. Recepty stále vylepšovali. Bylo pro ně také hodně důležité, jak se medovina snoubí s jídlem.
Medoviny za několik málo let získaly úžasnou řadu ocenění, včetně zlata na The International Mazer Cup, což je něco jako olympiáda v medovině. Byli nadšeni také irskými oceněními, zlatým a stříbrným na Blas na hEireann, zlatým z ocenění Free From Food Awards, protože medovina je přirozeně bezlepková. Poté vyhráli prestižní, 2hvězdičkovou (Outstanding) Great Taste Award, britskou soutěž s doslova tisíci přihlášek na velmi vysoké úrovni, a také zlato a stříbro na European Mead Madness Cup. Nakonec byli oceněni i Nápojem roku od Irish Food Writers’ Guild. V rodinném medovinařství prostě vyrábí medoviny světové třídy.
Kinsale (Cionn tSáile, což znamená „Hlava přílivu“) je krásné historické přímořské město ve West Corku, které se nachází v bezpečném kotvišti, kde se řeka Bandon vlévá do Atlantského oceánu. Dnes je známá svou historickou ulicí, pestrobarevnými budovami, mnoha báječnými kavárnami, gastrohospodami a restauracemi, knihkupectvími, jachtingem, rybařením a světovým golfem.
Osvěžující medovina ve stylu melomelu vyrobená z kyselého wexfordského černého rybízu krásně vyvážená s tmavými višněmi, temperovaná s nádechem medu.
Nádherná 3letá polosuchá medovina z bobulí, která zrála posledních 12 měsíců v dubových sudech po Merlotu, aby jí dodala zajímavou strukturu a hloubku. Sudy pocházejí ze dvou...
Stránka 1 z 1 - 8 položek celkem