Pasieka Jaros
Rodinná výroba tradiční polské medoviny započatá v roce 1991. Rodinná výroba keramiky
Firma Pasieka Jaros byla založena roku 1978. Vyšla z rodinné tradice zabývající se chovem včel a zpracováním včelích produktů.
Od roku 1991 začali s výrobou medoviny, jejíž technologie je moderní, avšak postavená na základě starých polských tradic a receptur.
Medoviny jsou vyráběny klasickými metodami, bez konzervantů, doslazování, umělých barviv a příchutí. Surovinou pro jejich výrobu je med, voda, bylinky nebo ovocné šťávy. Vynikající chuti dosahují během několika let stárnutí.
Již několik let se úspěšně účastní i mezinárodní soutěže Mazer Cup Boulder v Coloradu.
V nabídce medoviny jsou trójniaky, dwójniaky a półtoraky. Mnohé z nich jsou plněny do originálních vlastně vyráběných keramických nádob.
Obsah zbytkového cukru:
trójniak cca 100 g/l
dwójniak cca 200-220 g/l
półtorak cca 310-315 g/l

Polská medovina kategorie Trójniak je kvašená z jednoho dílu medu a dvou dílů vody. Je vyráběna podle rodinného receptu a studenou cestou.

Stránka 1 z 2 - 30 položek celkem