-
vyráběné studenou cestou
-
přírodní
-
jednodruhové
-
kořeněno-bylinné
-
ovocné - melomely
-
archívní a barrique
-
frizzante medoviny
-
šumivé medoviny
-
dárkové
-
doporučené na ohřev
-
limitované edice
-
v keramice
-
v kanystrech
-
v bag-in-boxech
-
po kartonech
-
malá balení
-
podle sladkosti
-
podle země výroby
Medovina (medové víno) je kvašený alkoholický nápoj vyrobený z medu, vody a kvasu. Kvašený med představuje nejstarší formu alkoholu, kterou lidstvo poznalo. Výroba medoviny je doložena už v nejstarších kulturách. Jedná se o tak prastarý nápoj, že se jazykový kořen "medhu" vyskytuje ve všech indoevropských jazycích ve významech: medovina, med, sladký, opilost, opojení.
Více se o medovině, historii, výrobě a všech druzích dočtete v našem článku.
Značky
Druh medu
Příchuť
Sladkost
Typ medu
Země původu
Způsob výroby


Včely jsou naše radost. Medovinu máme rádi. Medovina je med proměněný fermentací na medové víno. Náš med pochází z Vysočiny.

Medovina z lesního medu vyráběná studenou cestou zaujme typickými kořenitými tóny.

Typická lahodná chuť lipového medu přechází kvašením za studena do této originální medoviny.

Typická hořkosladká chuť charakterizuje medovinu vyrobenou pouze ze slunečnicového medu.

Světově proslavená trnavská medovina z květových medů jemně dochucená výtažky koření a bylin.

Jedinečný recept této nejstarší slovenské medoviny má své počátky v roce 1973, kdy započala novodobá renesance medoviny.

Výrazně tmavá barva a jemně nahořklá chuť nemá svůj původ v lesní medu, ale v pečlivě vybraném koření a bylinkách.


Radomilická medovina je vyráběna z květového medu oblasti jižních Čech – Vodňanska. Je obohacena o propolis, což medovině zaručuje výraznější chuť pryskyřice. Je specifická svou zlatavě – měděnou barvou.

Radomilická medovina je vyráběna z lesního medu oblasti jižních Čech – Vodňanska. Na výrobu je použit med z pozdních letních snůšek. Medovina má výraznější chuť i barvu. Potěší milovníky sladší chuti.

Radomilická medovina je vyráběna z včelího květového medu nejvyšší kvality z oblasti jižních Čech – Vodňanska. Z výroba medoviny probíhá studenou cestou pro zachování všech vlastností medu.

Všeobecně nejoblíbenější medovina prokvašená za studena z akátového medu s charakteristickou barvou, vůni a chutí po akátu.

Lípa jako symbol slovanstva dala původ nejdůležitější medové složce této kvašené medoviny z Trnavska.

Slámovým vínům se blíží charakter této medoviny vyrobené převážně z akátových medů nejjižnějších oblastí Slovenska.


Medovina s úžasnými aromatickými a chuťovými vlastnosti jedinečné josty. Chuť, která se hodí pro posezení s rodinou. Receptura, na které Plevovi pracovali 10 let

Staletími prověřená kombinace 21 druhů tradičního koření a bylinek až dokonale vyvažuje medovou chuť slavného staročeského alkoholického nápoje.

Sladká intenzivní medová chuť s delikátním kořenitým podtónem vyráběná s úctou ke včelám.

Medovina kvašená ze směsi vinných moštů odrůd Cabernet Moravia a Dornfelder a lesního medovicového medu.

Lahodná přírodní medovina vyráběná studenou cestou ze směsi lesního a lučního medu, kterou ocení každý milovník čisté chuti kvalitního medu.

Limitovaná medovina s černým rybízem, ovocná medovina s kyselinkou a výraznou chutí kombinace ovoce a medu

Originální medovina vyrobená převážně z lesních medů s typickými tóny pryskyřice určená pro opravdové medovinové labužníky.

Příjemná medová chuť této klasické medoviny byla ceněným nápojem našich předků.

Decentně nahořklá ořechová příchuť je oblíbenou variantou medoviny z jižních Čech.

Medovina prokvašená z vinných moštů odrůd Ryzlink Rýnský, Rulandské modré a Cabernet Moravia v kombinaci s jarním květovým medem.



Domácí medovina méně sladká z medu přímo od včelaře vařená podle staré receptury a zvýrazněná zázvorem.

Speciální medovina vyráběná za studena z lesního a lučního medu spolu se sladem a chmelem. Tato medovina patří do kategorie medovin nazývaných braggot a aromaticky má díky použitým ingrediencím velmi blízku k pivu. Je unikátem na našem českém trhu.

Medovina vyráběná za studena ochucená zázvorem a citronovou trávou. Velmi osvěží vychlazená v létě, ale zahřeje i ohřátá uprostřed zimy. Zvolená kombinace ingrediencí je unikátní a jiná medovina z naší nabídky se ji chuťově nevyrovná.

Je to pecka! Výjimečná jemná šťavnatá broskvová chuť, ovocná medovina vyrobená z českých broskví.

Klasická medovina příjemné medové chuti, vyrobená z květových medů, zejména slunečnice, chutí jemně medové s náznakem sušené švestky.

Moderní výrobní technologie umocňuje sílu starého receptu včelaře Fádliho z přelomu 17. a 18. století.

Jemná kořeněná medovina s přídavkem chmele - žatecký poloraný červeňák. Tato edice se již výrazně liší od původní hradní luženské medoviny. Nepřehlédnutelnou charakteristiku hradní medoviny si ale uchovává i nadále.


Studenou cestou vyráběná medovina s výraznou chutí medu, květu a čerstvého plodu černého bezu.

Medovina vyráběná studenou cestou s přidaným koření (složení odvozeno z hradní medoviny) se zvýšeným obsahem chmele druhým chmelením po hlavním kvašení.

Originální luženská medovina s medově nasládlou chutí a jemným přídavkem koření.

Chuť perníkového koření a medu vyniká v této za studena vyráběné medovině z Rakovnicka. Receptura je shodná s původními editaci, ale díky jemné filtraci je výrazně světlejší a aroma je méně výrazné.

Medovina vyráběná studenou cestou z pajasanového medu kombinovaná s tóny muškátu


Medovina vyrobena studenou cestou z jarního květového medu s krásnou zlatavou barvou a velmi jemnou vyváženou chutí.

Jemné tóny vyluhovaných mandlí zlehka dokreslují medovou chuť tradičně vyráběné medoviny.