Jednodruhové medoviny
Jednodruhové medoviny jsou vyrobené kvašením ze směsi druhového medu a vody bez přídavku koření nebo bylin. V Česku se setkáte nejčastěji s druhovými medovinami z akátového, lipového, slunečnicového či lesního medu. V naší nabídce druhových medovin máme nyní i medovinu z kaštanového medu, který je v ČR celkem vzácnost, ale například ve Slovinsku velmi častý a oblíbený.
Druhové medoviny jsou považovány za delikatesy mezi medovinami, neboť nechají vyniknout unikátní vůni a chuti použitého druhového medu. Nejhodnotnější jsou pak ty vyráběné studenou cestou.
Nejprodávanější
Značky
Druh medu
Příchuť
Sladkost
Typ medu
Země původu
Způsob výroby
Nezaměnitelná vůně rozkvetlých slunečnic vás uchvátí v medovině citlivě vyráběné řízeným kvašením za studena.
Znamenitá vůně a chuť medoviny z akátového medu je zážitkem, který si žádný příznivec dobré medoviny nenechá ujít.
Medovina prokvašená z druhového lipového medu z oblasti Českého lesa, který medovině dává specifickou vůni a chuť.
Radomilická medovina je vyráběna kvašením z lesního medu oblasti jižních Čech – Vodňanska. Na výrobu je použit med z pozdních letních snůšek. Medovina má výraznější chuť i...
Typická lahodná chuť lipového medu přechází kvašením za studena do této originální medoviny.
Polosladká slovinská archívní medovina prokvašená z kaštanového medu studenou cestou.
Suchá slovinská archívní medovina kvašená z kaštanového medu a vyráběná studenou cestou.