Medoviny vyráběné studenou cestou
Při výrobě studenou cestou nedojde k tepelné úpravě, která by způsobila poškození drahocenných látek obsažených v medu. Med se může citlivě ohřívat pro lepší smíšení s vodou před kvašením, ale nesmí se překročit hodnoty běžně přítomné v přírodě, vůči kterým je med odolný - do 40°C.
Někteří výrobci občas uvádějí, že je medovina nevařená. To ale neznamená studenou cestou (může to znamenat cokoliv pod 100°C). Pozor na hru se slovíčky.
Řazení produktů
Značky
Druh medu
Příchuť
Sladkost
Typ medu
Země původu
Způsob výroby
Výpis produktů
Originální kombinace za studena vyráběné medoviny, vybraných BIO bylin a šťávy z hroznů vytváří typickou a vyváženou sladko kyselou chuť.
Nesladké medové víno, ve kterém je téměř všechen med vykvašen na alkohol
Hořko-sladká chuť originální, bylinkové a za studena vyráběné medoviny výjimečně vhodná ke zklidnění zažívání jako digestivum.
Lehké kyselinky připomínající révová vína spolu ostrou chutí černého rybízu znamenitě vyvažují medový nápoj.
Vášnivě višňová melomela po několika doušcích oživí vaše tajná přání a skryté sny.
Medová vůně a chuť upoutá u této originální medoviny vyráběné za studena z beskydských medů.
Nezaměnitelná vůně rozkvetlých slunečnic vás uchvátí v medovině citlivě vyráběné řízeným kvašením za studena.
Medovinka Ženšen je čisté přírodní medové víno s přídavkem bylinek, z nichž je největší dominantou ženšen.
Elderflower Session mead
Hibiscus Session mead
