Medoviny vyráběné studenou cestou
Při výrobě studenou cestou nedojde k tepelné úpravě, která by způsobila poškození drahocenných látek obsažených v medu. Med se může citlivě ohřívat pro lepší smíšení s vodou před kvašením, ale nesmí se překročit hodnoty běžně přítomné v přírodě, vůči kterým je med odolný - do 40°C.
Někteří výrobci občas uvádějí, že je medovina nevařená. To ale neznamená studenou cestou (může to znamenat cokoliv pod 100°C). Pozor na hru se slovíčky.
Nejprodávanější
Značky
Druh medu
Příchuť
Sladkost
Typ medu
Země původu
Způsob výroby

Lehká svěží polosladká medovina s nízkým obsahem alkoholu ve stylu metheglinu se zázvorem a trochou máty. Je vyráběná ve Španělsku a jedná se o limitovanou edici pro rok 2021.

Novinka HIDROMIEL HELA z produkce španělského výrobce Hidromiel Odin. Lehká nízkoalkoholická (4%) medovina (tzv. session mead), jemně perlivá, sladkokyselá i peprná.


Španělská osvěžující sezónní medovina z hrušky a jablka dokonale spojuje jemnost nízkoalkoholických medovin s příchutěmi typickými pro tradiční medoviny. Speciální letní...

Medovina Doble Miel z pomerančových květů obsahuje dvakrát více medu použitého pro kvašení než původní Odinův recept. Zcela řemeslná výroba bez cukru, barviv, aromat a...

Hořko-sladká chuť originální, bylinkové a za studena vyráběné medoviny výjimečně vhodná ke zklidnění zažívání jako digestivum.

Lehké kyselinky připomínající révová vína spolu ostrou chutí černého rybízu znamenitě vyvažují medový nápoj.

Vášnivě višňová melomela po několika doušcích oživí vaše tajná přání a skryté sny.

Medová vůně a chuť upoutá u této originální medoviny vyráběné za studena z beskydských medů.

Nezaměnitelná vůně rozkvetlých slunečnic vás uchvátí v medovině citlivě vyráběné řízeným kvašením za studena.

Medovinka Ženšen je čisté přírodní medové víno s přídavkem bylinek, z nichž je největší dominantou ženšen.

Unikátní medovina vyrobená s pouze z lokálních surovin z okolí obce Čeladná. Je kvašená z lokálních květových medů, šťávy borůvek z místních lesů a šťavnatých višní. Metoda...

Znamenitá vůně a chuť medoviny z akátového medu je zážitkem, který si žádný příznivec dobré medoviny nenechá ujít.
