Ovocné medoviny - Melomely
Pojem melomela je běžnému spotřebiteli celkem neznámý, ale jedná se o označení ovocných medovin. Od klasických medovin se liší tím, že se při přípravě medového roztoku před kvašením naředí med zcela nebo částečně ovocnou šťávou. Ovoce se také ale může přidat v průběhu výroby v sušené podobě nebo pouze vymačkané spolu se slupkami. Ovocné medoviny mají své senzorické vlastnosti odpovídají druhu použitého ovoce.
V Česku se do ovocných medovin nepřidávají žádná koření, v zahraničí, třeba konkrétně v Polsku, je to naopak celkem běžné.
Jak to šílené slovo melomela vzniklo? Pochází už ze starověké řečtiny, kde vzniklo spojením slova "meli" označujícího med a "melon" označujícího ovoce.
Medovinárna vám nabízí pouze poctivé ovocné medoviny bez aromat. Použitím aromat si někteří výrobci zjednodušují výrobu a snižují tak prodejní cenu, ale často pak pijete nápoj plný chemie. Vybírejte vždy podle kvality.
Nejprodávanější
Značky
Druh medu
Příchuť
Sladkost
Typ medu
Země původu
Způsob výroby
Lehké kyselinky připomínající révová vína spolu ostrou chutí černého rybízu znamenitě vyvažují medový nápoj.
Vášnivě višňová melomela po několika doušcích oživí vaše tajná přání a skryté sny.
Medovina z Vysočiny, se směsí 14 bylin a koření a chmele dochucená višňovým sirupem. Výrazná aromatická chuť višně dodává medovině zajímavý nádech, který oceňují zejména ženy....
Unikátní medovina vyrobená s pouze z lokálních surovin z okolí obce Čeladná. Je kvašená z lokálních květových medů, šťávy borůvek z místních lesů a šťavnatých višní. Metoda...
Vinná medovina se vyrábí kvašením ze včelího medu a vinného moštu odrůdy Frankovka z oblasti Velkých Pavlovic. Díky množství medu je medovina z červené Frankovky polosladká a...
Rybízová medovina patří do nové produktové řady medovin značky APIMED, ve kterých se spojuje chuť medu se 100% přírodní ovocnou šťávou z černého rybízu.
Tato višňová medovina patří do nové produktové řady medovin značky APIMED, ve kterých se spojuje chuť medu se 100% přírodní ovocnou šťávou.
Vinná medovina se vyrábí kvašením ze včelího medu a vinného moštu odrůdy Muškát Ottonel z Velkých Pavlovic. Medovina je velmi sladká a ocení ji milovníci sladkých vín i tradiční...
Slaďoučká borůvková medovina je lahodný alkoholický nápoj vyrobený přírodním kvašením květového medu a šťávy z borůvky, která dodává medovině osvěžující ovocný nádech.
Klasická medovina vyráběná studenou cestou z medu a lokálních borůvek z oblasti Zvičiny.
Studenou cestou vyráběná melomela. Medovina tmavě cihlové barvy s fialovými odlesky. V aromatice můžete cítit aroniový likér a ibiškový květ, v chuti dominuje bobulové ovoce s...
Vinná medovina kvašená z medu a moštu odrůdy Cabernet Moravia. Medovina temně rubínové barvy.