Dvořák - Včelařství a medovinařství
Radomír Dvořák profesionálně navazuje na předchozí výrobu Luženské medoviny. Již v prvních letech obohatil nabídku o nové druhy, kromě metheglinů vycházejících z původních receptur, máme v nabídce medoviny druhové i ovocné.
Pan Dvořák zdůrazňuje, že včelaří a vyrábí medovinu jinak. Prostě bez chemie, cukru, lihu, aromat a barviv, bez vaření, za studena. Smícháš to, zkvasíš to, stočíš to, piješ to... Chutná to! To zní dobře a je to pravda. O tom se může každý přesvědčit u kalíšku jeho medoviny.
Včelařit ho naučil pan PaedDr. Vladimír Slanař. Med zpracovává s největší pečlivostí. Medoviny vyrábí postaru. Podle receptur paní Mgr. Evy Slanařové. Vlastní med, koření, voda, kvasnice.
Medoviny z Medovinařství Dvořák jsou u nás v Medovinárně velmi oblíbené. Dlouhodobého zájmu zákazníků se těší původní receptury: hradní - nyní Křivoklátské medové víno, jemná - nyní Medové víno anebo sváteční či chmelová.
Novinkou a specialitou jsou od roku 2020 medoviny z druhových medů: lípa a slunečnice. Nabídku doplnil i několika druhy ovocných medovin, kde je použito sušené ovoce (šípky, jeřabina apod.)
Doporučujeme nákup celé kolekce, protože každá medovina stojí za to, abych si ji vaše chuťové buňky užily:)

Jemná kořeněná medovina s přídavkem chmele - žatecký poloraný červeňák. Tato edice se již výrazně liší od původní hradní luženské medoviny. Nepřehlédnutelnou charakteristiku hradní medoviny si ale uchovává i nadále.


Studenou cestou vyráběná medovina s výraznou chutí medu, květu a čerstvého plodu černého bezu.

Medovina vyráběná studenou cestou s přidaným koření (složení odvozeno z hradní medoviny) se zvýšeným obsahem chmele druhým chmelením po hlavním kvašení.

Originální luženská medovina s medově nasládlou chutí a jemným přídavkem koření.

Chuť perníkového koření a medu vyniká v této za studena vyráběné medovině z Rakovnicka. Receptura je shodná s původními editaci, ale díky jemné filtraci je výrazně světlejší a aroma je méně výrazné.

Medovina vyráběná studenou cestou z pajasanového medu kombinovaná s tóny muškátu

Medovina vyráběna studenou cestou kvašením z lipového medu z národní přírodní rezervace Týřov, poblíž Skryjí na Křivoklátsku. Medovina vyniká výrazným typickým aroma lípy, ale současně je jemná v chuti.

Medovina je vyrobená kvašením z čistého slunečnicového medu. Proces výroby probíhá za studena. Příjemné aroma a a chuť s jemně kořenitými tóny.



Výjimečné intenzívní ovocné aroma, temná barva, velmi sladká medovina vyráběná studenou cestou s sušenými plody černého jeřábu.

Velmi aromatická a příjemná medovina kvašená a vyráběná studenou cestou. Výrazná intenzívní vůně bezinky, krásná zlatavá barva a vyvážená sladko-kyselá chuť.

Medovina s výraznými rysy po přidaných sušených jeřabinách, které se zejména v chuti otiskly velmi intenzivně. Temná barva a výrazná hořkost spolu s celkovým vjemem dává této medovině zajímavé uplatnění jako digestiv.

Chuť medu a sušeného šípku. Kvašená medovina vyráběná studenou cestou z křivoklátských medů. Šípek se projevil intenzívní barvou, příjemným svěžím aroma a plnou chutí, kterou charakterizuje výrazná sladkost vyvážená hořkostí a jemnou kyselinkou.

Speciální edice medoviny z Medovinařství Dvořák. Studenou cestou vyráběná medovina s výraznou chutí medu, květu a čerstvého plodu černého bezu je ideální pro tuto příležitost.

Aktuální set nových edicí medovin a ovocných medových vín z Rakovnicka a Křivoklátska.

Kompletní kolekce medovin nové řady ze medovinařství Dvořák. Obsahuje nové medové víno, hradní medovinu, bezovou a medový aperitiv.

Jemná kořeněná medovina s přídavkem chmele - žatecký poloraný červeňák. Tato edice se již výrazně liší od původní hradní luženské medoviny. Nepřehlédnutelnou charakteristiku hradní medoviny si ale uchovává i nadále.


Studenou cestou vyráběná medovina s výraznou chutí medu, květu a čerstvého plodu černého bezu.

Medovina vyráběná studenou cestou s přidaným koření (složení odvozeno z hradní medoviny) se zvýšeným obsahem chmele druhým chmelením po hlavním kvašení.

Originální luženská medovina s medově nasládlou chutí a jemným přídavkem koření.

Chuť perníkového koření a medu vyniká v této za studena vyráběné medovině z Rakovnicka. Receptura je shodná s původními editaci, ale díky jemné filtraci je výrazně světlejší a aroma je méně výrazné.

Medovina vyráběná studenou cestou z pajasanového medu kombinovaná s tóny muškátu

Medovina vyráběna studenou cestou kvašením z lipového medu z národní přírodní rezervace Týřov, poblíž Skryjí na Křivoklátsku. Medovina vyniká výrazným typickým aroma lípy, ale současně je jemná v chuti.

Medovina je vyrobená kvašením z čistého slunečnicového medu. Proces výroby probíhá za studena. Příjemné aroma a a chuť s jemně kořenitými tóny.



Výjimečné intenzívní ovocné aroma, temná barva, velmi sladká medovina vyráběná studenou cestou s sušenými plody černého jeřábu.

Velmi aromatická a příjemná medovina kvašená a vyráběná studenou cestou. Výrazná intenzívní vůně bezinky, krásná zlatavá barva a vyvážená sladko-kyselá chuť.

Medovina s výraznými rysy po přidaných sušených jeřabinách, které se zejména v chuti otiskly velmi intenzivně. Temná barva a výrazná hořkost spolu s celkovým vjemem dává této medovině zajímavé uplatnění jako digestiv.

Chuť medu a sušeného šípku. Kvašená medovina vyráběná studenou cestou z křivoklátských medů. Šípek se projevil intenzívní barvou, příjemným svěžím aroma a plnou chutí, kterou charakterizuje výrazná sladkost vyvážená hořkostí a jemnou kyselinkou.

Stránka 1 z 1 - 34 položek celkem